Kánikula

2024.09.01. 16:37

Rövidített órákkal kezdődik a tanítás a tatabányai gimnáziumban

Az iskola a Kréta felületén tájékoztatta a diákokat és a szülőket a szokatlan tanítási rendről, amely egész hétre érvényes lesz.

Kemma.hu

A jövő hétre várható kánikulai meleg miatt a Tatabányai Árpád Gimnáziumban órarend szerint, ám rövidített órákkal kezdődik a tanév. Az ideiglenes tanrendről az intézmény vezetője, Polyóka Tamás rendelkezett. Az iskola a Kréta felületén tájékoztatta a diákokat és a szülőket a szokatlan tanítási rendről, amely egész hétre érvényes lesz. A rövidített órák 35 percesek lesznek – közölték.

Mint ismert, Müller Cecília országos tiszti főorvos szeptember 5-ig hosszabbította meg az augusztus 24-én kiadott hőségriasztást az ország egész területére vonatkozóan. Vagyis a tanév első hete hőségriasztásban telik majd. A gyerekekkel teli osztálytermekben pedig biztosan nem lehet majd 30 fok alatt tartani a hőmérsékletet.

A kánikulában figyeljünk arra, hogy a diákoknak is a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre, ásványianyag- és vitaminbevitelre van szükségük. Mindig legyen náluk folyadék, mert hőség idején akkor is inniuk kell, amikor nem érzik magukat szomjasnak. A melegben nem javasolt cukros, szénsavas üdítők fogyasztása; a szervezetnek ilyenkor kifejezetten vízre van szüksége. Válasszunk számukra könnyű, világos színű, laza ruhadarabokat, amelyek lehetővé teszik a bőr szellőzését

 – hívta fel a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában