Teszt

2024.09.07. 14:02

Legizzasztóbb KRESZ-kérdés: ha erre nem tudod a választ, add vissza a jogsid

Roppant egyszerűnek tűnhet ez a KRESZ-feladat, mégis szinte mindenki elbukik rajta. Te tudod, mi a járművek helyes haladási sorrendje?

Kemma.hu

Számos eset bizonyítja, hogy olykor még egy STOP-tábla értelmezése is gondot okoz a sofőröknek. De mi a helyzet akkor, ha egy igazán bonyolult helyzetbe kerülnek egy kereszteződésben. Természetesen a jogosítvánnyal rendelkezőknek egyetlen helyzetnek sem szabadna gondot okoznia, azonban ez a gyakorlatban sokszor nem így valósul meg. 

KRESZ-vizsgáról hoztunk egy három pontot érő képes feladványt. Elsőre talán könnyebbnek tűnhet, amilyennek látszik valójában. Lássuk is képet. Te tudod, hogy mi a helyes haladási sorrend?

Forrás: szuperjogsi.hu

A képen vázolt szituáció elég trükkös, ugyanis több szabálynak is meg kell felelni. A helyes válaszhoz görgess lejjebb!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A képre nézve legtöbben rögtön azt vágnák rá, hogy a „C” jelzésű motoros az első áthaladó egyszerűen azért, mert egyenesen folytatná az útját. A helyes sorrend szerint azonban az elsőbbség az „A” jelű autóé, aztán a „B” jelű kisteherautó következik, végül pedig a „C” jelű motoros. Mindezen sorrend oka, hogy az  „A” jelű jármű kanyarodó főútvonalat készül elhagyni. A KRESZ szerint elsőbbsége van ebben az esetben. A „B”  és a „C” jelű járművekre pedig a jobbkéz-szabály érvényes: tehát az „A” után a „B” jelű kisteherautó mehet, a legvégén pedig a motoros.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában