Ügyintézés

2024.09.01. 11:13

Hogyan kapja meg az ingyen bérletet a gyerekem? - Itt a válasz a tatabányai szülőknek

A megyei jogú város önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan a 2024/2025-ös tanévben is közlekedési támogatást nyújt a tatabányai bejelentett lakóhellyel rendelkező tanulók részére.

Sugár Gabi

A jogosultságot kérelem nélkül állapítják meg a 6. életévét betöltött, de a 17. életévét szeptember elsején még be nem töltött, és tatabányai bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezőknek. A határozatot és az ingyenes bérlet kiváltásához szükséges utalványt a szülő, vagy meghatalmazottja a saját és az érintett diák személyazonosító irataival a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatának (Fő tér 8.) első emeletén a Közlekedési támogatás határozat átvétele sorszámot húzva veheti át. 

Az utalványok átvételére szeptember 2. és 13. között van lehetőség rendkívüli nyitvatartási időben: 

  • hétfőtől csütörtökig 8 és 18, 
  • valamint pénteken 8 és 15 óra között. 

Az utalvány beváltására a T-Busz jegypénztárában lesz majd lehetőség szintén szeptember 2. és 13. között, hosszított nyitvatartás mellett, olvasható a város honlapján.

Fontos tudni: a 17 évesnél idősebb, de 20. életévét még el nem ért, középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők esetén kérelemre indul az eljárás. Ezt a formanyomtatvány kitöltésével, iskolalátogatási igazolással lehet benyújtani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában