Pódiumbeszélgetés

2024.09.07. 13:30

Gyurta Dániel szorgalmazza az új tatabányai uszoda megépítését?

Sport és diplomácia. Ez volt a Gyurta Dániel olimpikonnal folytatott pódiumbeszélgetés főbb irányvonala, azonban, amikor már a nézők is kérdezhettek, nem várt téma is szóba került. Ez pedig a tatabányai uszoda sorsa volt...

Kemma.hu

Szeptember 6-án, pénteken pódiumbeszélgetésre érkezett Gyurta Dániel olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok úszó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője, akivel Csengeri Tamás beszélgetett.

Gyurta Dániel Tatabányán
Gyurta Dániel először Csengeri Tamással beszélgetett a pódiumon
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A rendezvény végén a nézők kérdezhettek az úszólegendából lett sportdiplomatától. A tatabányai uszoda kapcsán is érkezett kérdés. A felszólaló elmondta, milyen körülmények vezettek a sportmedence felújításához és kifejtette azt is, bár a közelmúltban jelentős beruházás zajlott a sportlétesítményben, csupán néhány évig szolgálja majd a térség úszónövendékeit és hobbi sportolóit.

Gyurta Dániel Tatabányán
Végül a nézők is feltehették kérdéseiket az úszólegendából lett sportdiplomatának
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A hozzászóló elmondta, végső megoldást egy új uszoda jelentene és tanácsot kért az olimpikontól, mit lépések tehetőek az ügyben. Gyurta Dániel helyi ismeretek híján bővebb információkkal nem tudott szolgálni. Azt viszont hozzátette, hogy Jackl Vivien eredményes párizsi olimpiai szereplése és sikerei után bízni lehet abban, hogy kellő figyelmet kap majd a térség és ezzel együtt Tatabánya. Végszóként hozzátette, a Magyar Úszó Szövetség legközelebbi elnökségi ülésén felhívja a figyelmet a tatabányai helyzetre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában