Tömegközlekedés

2 órája

Igazolással használhatók a megkopott tatai bérletek

Sok a nyomdai hibás tatai éves bérlet. Az önkormányzat által a tataiaknak, illetve a városban dolgozóknak jelentős kedvezménnyel biztosított, helyi buszjáratokra kiadott, olvashatatlan éves bérleteket igazolással elfogadják a buszokon.

Goletz-DeáK Viktória

A tata.hu számolt be arról, hogy a város által kedvezményesen biztosított bérletszelvények láthatósága, adatainak ellenőrizhetősége néhány hónap alatt lehetetlenné vált. A probléma miatt az önkormányzat megkereste a szolgáltató Volánbusz Zrt.-t, aki talált megoldást a problémára.

– Mindaddig, amíg a megkopott bérleten szereplő információk olvashatóak, ha az utas beviszi azt az elővételi pénztárba, ahol korábban megvásárolta, akkor a helyszínen kiállítanak egy igazolást ("Igazolás adathiányos bérletről") a rendszerből, amelyet a megkopott bérlet együttes felmutatásával az utazásra érvényesnek fogad el társaságunk az autóbuszjáratokon. Az igazolás szükség esetén többször is kinyomtatható – adta válaszul a közlekedési társaság.

Hozzátették: amennyiben a bérlet azonosítása sikertelen, vagy az adathiány nem a jegyalapanyag hibára vagy nyomtatási hibára vezethető vissza, akkor a bérletet bevonják, ezzel egyidejűleg az utast felkérik, hogy vásároljon új bérletet. Az utas visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt tölt ki, melyet az adott pénztárban tud leadni, s a bevont bérlet kártérítés elbírálásának eredményéről írásban fog tájékoztatást kapni a cégtől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában