Születésnap

2 órája

Éveket letagadhatna a most köszöntött 95 éves Feri bácsi

A 95 éves szépkorú napjai csendesen telnek az idősek otthonában, de – mint mondja – panaszra nincs oka, nem szenved hiányt semmiben.

Kemma.hu

Rábai Ferencet köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Tatabányán Lusztig Péter alpolgármester. Feri bácsi igazi világlátott ember. Mint azt a város közösségi oldala írta, 52 évet dolgozott a szakmában, főleg erőműépítéseken vett részt, melynek köszönhetően számos országban járt. Járt és dolgozott Finnországban, Svédországban, Törökországban, Lengyelországban és Cipruson is. Lenyűgözőnek tartotta a különböző kultúrákat, örömmel ismerkedett más országok lakóinak sajátos gondolkodásával, életstílusával. Különösen a svédek és a finnek életmódja ragadta meg.

Feri bácsi Bokodon született, tatabányai lakossá igazán az óta lett, hogy hosszú évekkel ezelőtt beköltözött a TJ ESZ által működtett idősek otthonába. Életének meghatározó élményét a munkája jelentette.

Gyerekkorában csodálva nézte a villanypóznákra felmászó, bátor szerelőket, így elhatározta, hogy maga is ezt a pályát választja. Az erős és gyenge áramú villanyszerelés fortélyait Budapesten a Ganz Villamossági Műveknél sajátította el, majd itt is helyezkedett el és dolgozott 52 évet dolgozott a szakmában.

Lusztig Péter alpolgármester a tegnapi napon Rábai Ferencet köszöntötte 95. születésnapja alkalmából.
Rábai Ferencet Lusztig Péter alpolgármester köszöntötte a 95. születésnapja alkalmából
Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában