Együtt bármire képesek

2 órája

Erősebbé tette a közösséget a Kemence Egyesület családi napja

Ismét megrendezte hagyományos családi napját a Kemence Egyesület. A programhoz idén is több százan csatlakoztak, minden korosztály remekül szórakozott.

Körtvélyfáy Dina

A Kemence Egyesület családi napja nagy népszerűségnek örvend évek óta. A rendezvény célja, hogy a komáromiaknak találkozási pontot biztosítson, erősítve a közösséget. Szombaton már kora délelőtt rotyogtak az üstökben a káposztás ételek, a csapatok szorgalmasan készítették a finomabbnál finomabb fogásokat. A műsorvezető akárcsak tavaly, most is Szőke András színész, rendező volt, aki mindenki arcára mosolyt csalt a nap során.

A Kemence Egyesület családi napján mindenki remekül szórakozott
A Kemence Egyesület családi napján mindenki remekül szórakozott
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az esemény megnyitóján Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, és köszönetet mondott minden kollégájának, akik segédkeztek az esemény megvalósításában. Hozzátette, munkatársai megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, vagy éppen szenvedélybetegek, ám így is igaz közösséget alkotnak, együtt pedig bármire képesek.

Molnár Attila polgármester hangsúlyozta, a kemencések családi napja mindig fantasztikus program, ahol a civil szervezetek tagjai hasznosan töltik együtt az idejüket. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester arról beszélt, sokan már nyolc órakor a kemencések udvarán szorgoskodtak, a szervezők pedig minden évben kiváló programokat kínálnak. Az alpolgármester azt is elmondta, a főzőversenyen kívül 25 kilogramm káposztát főztek a látogatóknak, így biztosan senki nem marad majd éhen.

Az eseményre a nap során  Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Bozsik Péter, egykori labdarúgó szövetségi kapitány, az M4 Sport televíziós csatorna szakkomentátora is ellátogatott.

A színpadot fedett sátorban állították fel, amelyre szükség is volt, hiszen a délelőtt folyamán rövid ideig az eső is esett. Először a komáromi mazsorettek léptek fel, majd a Kemence bábcsoport következett. A szőnyi Színes óvodások néptánccal készültek, majd a Szőnyi Lovas Sportegyesület Huszár és dáma című műsorát láthatták a jelenlévők.

A gyerekek nagy örömmel íjászkodtak a Kempelen-középiskola jóvoltából, az idősebbek pedig egészségügyi szűréseken is részt vehettek. A komáromi rendőrök ügyességi pályával készültek, míg Árvay Zsuzsát a kutyaterápiáról lehetett faggatni. Nagy népszerűségnek örvendett a lovaglás is, ahol a rendezvény ideje alatt hosszú sorok kígyóztak.

Janza Kata is fellépett a Kemence Egyesület családi napján

Délután két zenés produkció is következett. Először Janza Kata színésznő, musicalénekes lépett színpadra, aki ABBA-slágerekkel alapozta meg a jó hangulatot. Később a Mary Poppinsból és az Oroszlánkirályból című meséből is csendültek fel dallamok, majd népszerű magyar rajzfilmek zenéire perdültek táncra kicsik és nagyok. Az előadó Máté Péter, Azért vannak a jó barátok című dalával búcsúzott a közönségtől. Kis szünet következett, amely idő alatt kézműves termékeket lehetett vásárolni. A programot Kósa Rudi koncertje zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában