Állatvédő

2 órája

Takács Károly az állatvédők tanácsát tartva gondoskodik két kis lelencről

Oroszlány megválasztott polgármestere, Takács Károly öthetes kismacskákat fogadott örökbe. Lapunknak elmondta, hogy az egyik oroszlányi állatvédő szervezet által is szorgalmazott szempontok szerint fog eljárni, mihelyt a két apró cica eléggé felcseperedik.

Baranyai Mihály

Amint arról lapunk is beszámolt, a „Ments meg!” Oroszlányi Állatvédő Egyesület elnöke, Omáscsik Orsolya mintegy 13 év után mondott le tisztségéről, ugyanis minél több időt, fáradtságot és pénzt öltek a macskák ivartalanításába és a felvilágosító munkába, az emberek szörnyű értetlensége folytán mintha annál több lett volna a kóbor macska az utcákon. Takács Károly, Oroszlány megválasztott polgármestere a minap osztotta meg a közösségi oldalán, hogy két öthetes csöppséget fogadott örökbe. Ismeri a „Ments meg!”-et. Ennek kapcsán kérdezősködtünk tőle.

Takács Károly az állatvédők tanácsa szerint gondoskodik a két kis lelencről
Takács Károly az állatvédők tanácsa szerint gondoskodik a két kis lelencről
Forrás: Takács Károly / Facebook

Az állatvédők Pakson is találnak feladatot

Elmondta, hogy Pakson, a Kishegyi utcában bérelt házának udvarában egy kétéves félvad nőstény macska, Zokni, nehezen érthető módon elhagyta az egyhónapos kölykeit.

– Sok nehézségen, gyötrelmen mentek át – mesélte a jelenleg még a paksi atomerőmű mérnökeként dolgozó politikus. Három testvérük meg is halt – tette hozzá. A megható ebben az, hogy az alig idősebb, öthónapos testvérei melegítették őket a cicaházban. Hárman vannak egyébként. Úri passzióból a ház tetején korzóznak és játszadoznak. Őket is gondoztam.

Zokni, az anyacica, akit az állatvédők tanácsát megfogadva szintén ivartalanítani kell
Zokni, az anyacica, akit az állatvédők tanácsát megfogadva szintén ivartalanítani kell
Fotó: Takács Károly / Forrás: Beküldött

Az anyacicát is ivartalanítani kell

– Majd ivartalanítani fogjuk őket, de jóval később – árulta el Takács Károly. Egyelőre velünk lesznek. Cumis üvegből tápláljuk őket. Még bébik, öthetesek csak. Az anyacicának semmi baja. Jár az udvarba ő is enni. A korábbi, most öthónapos kölykeit még gondozta. Lehet, hogy túl gyorsan jött a következő alom? Vagy talán nem volt elég teje? Ki tudja! Ivartalanítani kell! 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában