Szívszorító fotók és videó: víz alá került a kutyamenhely

A Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon hatalmas összefogással sikeresen kihelyezte 109 kutyáját ideiglenes befogadókhoz, felkészülve az érkező áradásra. Az otthon dolgozói és önkéntesek biztosították a védett környezetet a bentmaradt állatoknak is, de az árvíz továbbra is komoly kihívásokat okoz az állatotthon víz alá került. Mutatjuk fotókon és videón, mi a helyzet.

Kemma.hu

Duna-áradás elérte az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthont. Az állatotthon munkatársai az elmúlt napokban hatalmas energiával és szervezéssel készültek fel az árvíz okozta víz emelkedésére. A közösségi összefogásnak köszönhetően 109 kutyát sikerült biztonságba helyezni ideiglenes befogadókhoz. Az otthon régi részlegének egy szakaszát megemelték így noha oda betört a víz a bennmaradt kutyusok mindegyike száraz manccsal átvészelte a tetőzést. A hátsó kennelsorokat elöntötte a víz, ahol már megkezdődtek a felmérések a károk mértékéről.

Az árvíz nem válogat

Az állatotthon számára most a legnagyobb kihívás az árvíz után a takarítás és fertőtlenítés, amelyhez rengeteg segítségre lesz szükség. Az önkéntesek és segítők nélkülözhetetlenek ebben a helyzetben, hiszen a bent maradt kutyák biztonsága és az otthon helyreállítása az elsődleges cél.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában