Tárlat

2024.08.23. 18:54

Komárom legfontosabb pillanataiból nyílt sajtófotó-kiállítás

Sajtófotó-kiállítás nyílt a komáromi Generációk Házában. A tárlat képei Komárom legfontosabb eseményeit idézték fel.

Kemma.hu

A helyi kulturális kft. idén is nyárzáró programmal készült augusztus 20-a alkalmából, amelynek a sajtófotó-kiállítás is része. Az eredeti tervek szerint kézműves vásár és koncertek is kísérték volna a megnyitót. A bizonytalan időjárás miatt azonban végül a kiállítás nyílt meg, a többi program megtartására, amely szabadtéren lett volna, nem volt lehetőség.

A sajtófotó-kiállításon Komárom életének egy-egy pillanatát lehetett felidézni
A sajtófotó-kiállításon Komárom életének egy-egy pillanatát lehetett felidézni
Fotó: Kovács László / Forrás: 24 Óra

A kiállítás megnyitóján Hajnal Dóra, a Komáromi Kulturális Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket és a kiállítókat, Józsy Juditot, Viszló Balázst, Gál Lászlót és Körtvélyfáy Dinát.

Hajnal Dóra hangsúlyozta, a fotográfiák azért is fontosak az emberek életében, mert mindannyian szeretnénk megőrizni a szép emlékeinket. Hozzátette, jó fotót készíteni, ami művészi értékkel és bizonyos többlettel bír, nehéz feladat, hiszen odafigyelést, nyitottságot, rugalmasságot, elhivatottságot, sajtófotósként pedig némi rámenősséget is igényel. Arról is beszélt, a sajtófotósoktól akkor várják a legtöbb szorgalmat, amikor mások pihennek, megemlékeznek, szabadságukat élvezik, emlékeket gyűjtenek.

– Munkájuk gyümölcse a mi információéhségünket táplálja – mondta Hajnal Dóra. – Hiszen nagyon kevesen érjük be csupán betűkkel, szomjazzuk a képi világot, a színes részleteket.

Úgy fogalmazott, a kiállítás Komárom legfontosabb pillanataiból villant fel részleteket. A fényképeken esetenként olyan ikonikus emberek, akik nélkül ma nincs Komárom.

A kiállítók közül Gál László édesapja révén ismerkedett meg a médiával. Ő maga is volt a Kemma.hu stábjának tagja, illetve a Komáromi Kulturális Kft. és a Komáromi Városmarketing Kft. munkatársa. Józsy Judit, a Komáromi Kulturális Kft. programszervezője, akit férje vezetett be a fotózás világába. 2017-ben fotográfus és fotótermék kereskedő tanfolyamot is végzett, jelenleg pedig a rendezvényeken fotóz. Viszló Balázs 2020-ban ismerkedett meg a fotózás világával, ezen belül pedig a sportfotózás a kedvence. Lapunk fotósaként is tevékenykedett, most pedig a Komáromi Városmarketing Kft. csapatát erősíti. Körtvélyfáy Dina a 24 Óra komáromi járási tudósítója, aki cikkeit saját képeivel illusztrálja.

A sajtófotó-kiállítás után Szőnyben folytatódtak a programok

A szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban is szerveztek programot az államalapítás ünnepén a délelőtti megemlékezést követően. A kenyérsütéssel egybekötött rendezvény résztvevőit elsőként Zsédenyiné Horváth Krisztina szakmai vezető, Kreft-Horváth Loránd alpolgármester köszöntötte. Nagy Attila Ákos református lelkész áldása után megszegték az új kenyeret. Az ünnepi összeállításban közreműködött a Duna Népdalkör, Écsi Gyöngyi népdalénekes, Szabó Zója, a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola tanulója, valamint a Szőnyi Színes Óvoda Sárga tulipán néptánccsoportja. Később a Past Vibes adott koncertet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában