Sárközi József

2024.08.25. 10:05

Díszpolgár lett az ezredes, akinek óvodát köszönhetnek a katonagyerekek

Idén is az államalapítás ünnepén adták át a tatai elismeréseket. Tata Város Díszpolgára címben részesült Sárközi József – korábbi képviselő-testületi tag, nyugállományú ezredes, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke. A kitüntetést Michl József adta át.

Kemma.hu

Tata városában a honvéd bajtársi közösség összefogásában, kulturális programjainak szervezésében, a nemzeti katonai hagyományok ápolásában az utóbbi évtizedekben végzett tiszteletre méltó munkájának elismeréseként Tata Város Díszpolgára címben részesült – írta a tata.hu.  A kitüntetést Michl József adta át.

Idén is az államalapítás ünnepén adták át a tatai elismeréseket. Tata Város Díszpolgára címben részesült Sárközi József – korábbi képviselő-testületi tag, nyugállományú ezredes, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke. A kitüntetést Michl József adta át.
Tata Város Díszpolgára címben részesült Sárközi József – korábbi képviselő-testületi tag, nyugállományú ezredes, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke. A kitüntetést Michl József adta át.
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Sárközi József katonai pályafutását gépkocsizó lövészként, majd harckocsizóként kezdte. A Zrínyi Miklós Katonai Akadémia elvégzése után 1977-ben került Tatára az ezred parancsnokhelyetteseként. Munkája során is aktív szerepet vállalt a közösségi, kulturális és sportprogramok szervezésében. 15 év tatai szolgálat után alezredesként vonult nyugdíjba.

Kitüntetést kapott a Honvéd Bajtársi Klub elnöke

A mai napig elnöke és aktív résztvevője a Honvéd Bajtársi Klubnak. Kiemelt feladatának tekinti a nemzeti és katonai hagyományok ápolását, a kulturális és közösségi rendezvények, kirándulások szervezését.

1994-től négy választási cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagja, később elnöke. Közbenjárásával alakult meg a Juniorka óvoda és bölcsőde, ahol elsődlegesen a katonacsaládok csemetéinek biztosítanak helyet, ezzel is támogatva a tatai katonaságot. Munkásságának elismeréseként megkapta a legmagasabb tiszti rendfokozatot. 2015-ben pedig a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Gyuricza-emlékgyűrűt adományozott részére. 

2020-ban Magyarország Honvédelemi Minisztere a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatában részesítette a honvédelem ügyének szolgálata, a katonai hagyományok ápolása, átörökítése, a bajtársiasság, az együvé tartozás erősítése terén végzett kimagasló társadalmi tevékenysége elismeréseként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában