Ne maradj le!

2024.08.19. 18:41

Halálos vírust terjesztő nutriák és a hamarosan kezdődő szüret is górcső alá került

Összefoglaltuk a hétfői nap legfontosabb, legérdekesebb híreit is. Ha feliratkozol hírlevelünkre, a holnapiakról nem fogsz lemaradni!

Kemma.hu

Szeptember derekára véget is érhet a szüret

A Neszmélyi Borvidék egyik gyöngyszemén, a Kősziklás Borászat ültetvényein augusztus első hétvégéjén indult el a szüret.

Halálos vírust terjeszthetnek ezek a cuki állatok: el a kezekkel a nutriáktól!

Tatán turistalátványosságnak számítanak és kézből etetik a nagytestű rágcsálókat. Máshol a bundájáért tartják a hódpatkányt. A szakemberek pedig arra figyelmeztetnek, hogy inkább maradjunk távol a nutriacsaládtól, ugyanis halálos kórt terjeszthetnek.

Arcok a bányából, egy soha fel nem épült erőmű árnyékából

A Képes történelem hatvankettedik adásában a mányi bányaüzem volt a középpontban. Dallos István helytörténésszel, fotóművésszel Sugár Gabriella beszélgetett. A mányi-csabdi térségben nagyon sok szén volt, 110-130 millió tonnára becsülték. A mányi bányából felhozott szénmennyiség táplálta volna a bicskei erőművet. A széntermelés megindult, s az erőmű kiszolgálásához mérten állapították meg a terveket is. Az erőmű azonban nem épült meg.

A komáromi sportlövő, Gurisatti Gyula ötödik paralimpiáján vesz részt

Nem kell már sokat aludni ahhoz, hogy a világ legjobb parasportolóinak teljesítményét követhessük figyelemmel. Az idei paralimpia egyik igazán tapasztalt versenyzője, Gurisatti Gyula portálunknak árulta el céljait az eseménnyel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc szerint ők jobban kormányoznának Orbán Viktornál

A bukott kormányfő szerint a 2006–2009-es időszakot „a közjót szolgáló tisztességes, jó tervek, szándékok, nem egyszer döntések, változások jellemezték”.

Egy 45 éves háromgyermekes édesapa vesztette életét, mert megcsípte egy lódarázs

Nem tudott arról a család, hogy a férfi allergiás lett volna a csípésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában