Sport

2024.07.15. 11:45

Mérlegeltük a hétvége nagy kapásait

A zene, a hagyományőrzés és a sör után a sport is főszerepet kapott a hétvégén a 31. Nemzetiségi és Sörfesztiválon. A környei horgászverseny és a futballtorna legjobbjait gyűjtöttük össze.

Kemma.hu

A hétvégi sörfesztivál neve szinte már egybeforrt azzal is amit úgy hívunk, sport. Természetesen, a hagyományos környei horgászverseny az idén sem maradt el.

Környei horgászverseny
A környei horgászverseny az idén sem maradt el, csaknem félszáz pecabot lógott a vízbe
Forrás: kornye.hu

A kornye.hu beszámolója szerint majdnem félszáz horgászt már a tóparton ért a Schemlinger Musikanten zenés ébresztője július 13-án, szombaton. Szinte már hagyomány, hogy a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként a Környei Horgász Egyesület horgászversenyt hirdet, amelyre minden évben szép számú jelentkező akad. 

Most, a tomboló hőség sem tántorította el a pecásokat, 48-an neveztek, és 20-en voltak, akiknek akadt mérlegelni valójuk, összesen több mint 129 kiló halat fogtak ki.
A legnagyobb hal, egy 10,3 kilogrammos ponty Szőke Ferenc horgára akadt. A kopoltyúsok össztömege alapján az idei versenyen először átadott, új vándorserleget ifj. Laki Gyula nyerte el 13,9 kilóval.

A környei horgászverseny már szerves része a sörfesztiválnak
Gazdára talált a vándorserleg is. Ifj. Laki Gyula érdemelte ki
Forrás: kornye.hu

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy babgulyás mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket. Közben a tikkasztó hőségben alaposan elmaradt a korábbi évektől a hagyományos vízi program, a kenuzás hírére érkezők száma.

Környei horgászverseny
Délben már rotyogott a babgulyás a kondérban
Forrás: kornye.hu

Miközben a horgászok a fényes kupákért és az ajándékokért „küzdöttek”, addig a sporttelepen is zajlott az élet, hiszen 34. alkalommal rendezték meg az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Emléktornát, ezúttal a Tardoskedd, Kecskéd, Bakonysárkány és természetesen a Környe csapatainak részvételével.

Környei horgászverseny
A korábbi évekhez képest kevesebbe érkeztek kenuzni, viszont aki kipróbálta, nem csalódott  Forrás: kornye.hu

A körmérkőzések során a kupát a Kecskéd hódította el. A második helyen végzett a Bakonysárkány, harmadik lett a Környe I, negyedik a Környe II., ötödik pedig a Tardoskedd csapata.

A környei horgászverseny legjei után jöjjenek a focisok

A legjobb játékos a kecskédi Forisek János lett. A gólkirályi címet a bakonysárkányi Somogyi Roland, a legjobb kapusnak járó elismerést a tardoskeddi Kálázi Dániel érdemelte ki. A legjobb hazai játékosnak Egri Leventét választották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában