Pályázat

2024.06.11. 12:40

Megérkeztek az eszközök, hatékonyabb lehet a közterületek karbantartása

Mindenki szereti a gondozott lakókörnyezetet, a rendezett állapotokat folyamatos, kitartó munkával lehet elérni. Az eszközbeszerzés révén hatékonyabbá válik Annavölgyön a zöldterületek gondozása.

Kemma.hu

A közelmúltban hivatalosan is átadták azokat az eszközöket, melyeket az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében elnyert 5,2 millió forint támogatásból vásároltak. Az eseményen részt vett Bánhidi József polgármester, illetve Erős Gábor országgyűlési képviselő is, akik megtekintették a munkavégzést megkönnyítő, korszerű készülékeket. Bánhidi József megkeresésünkre elmondta, hogy a géppark „felújítása” már időszerűvé vált, hiszen az eszközök állapota miatt egyre nehézkesebbé vált a közterületek gondozása, karbantartása.

Mindenki szereti a gondozott lakókörnyezetet, a rendezett állapotokat folyamatos, kitartó munkával lehet elérni. Az eszközbeszerzés révén hatékonyabbá válik Annavölgyön a zöldterületek gondozása.
Erős Gábor és Bánhidi József adta át a zöldfelület karbantartása céljából beszerzett eszközöket.
Fotó: Ternován Zoltán

Bár közigazgatásilag Annavölgy relatíve kicsi területtel rendelkezik, de százalék arányosan a legtöbb zöldfelület ezen a településen található. Éppen ezért nagy segítséget jelent számukra, hogy sikerült megvásárolniuk 1 darab Husqvarna fűnyíró traktort, 3 darab benzines fűkaszát, 1 darab láncfűrészt, 1 darab tologatós önjárós benzines fűnyírót. Emellett beszereztek 1 darab elektromos fűnyírót, 1 darab damilos fűkaszát, 1 darab teleszkópos ágvágó-gallyazó eszközt, 1 darab akkumulátor töltőt, valamint akkumulátorokat is. A polgármester megjegyezte: a Magyar Falu Programban tavaly játszóteret sikerült fejleszteniük, idén pedig a már említett eszközbeszerzésre pályáztak sikeresen. 

Mivel az önkormányzat számára fontos a környezettudatosság, ennek jegyében a községháza tetőszerkezetére napelemes rendszer került, a műanyag hulladékot és a zöldhulladékot is külön gyűjtik, utóbbit egy vállalkozó szokta elszállítani, amelyből biomasszát készít. Sőt a környezettudatosság jegyében tartották fontosnak azt is, hogy a hagyományos benzinüzemű eszközök mellett elektromos meghajtású készülékeket is vegyenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában