Környezetvédelem

2023.08.05. 21:51

Faiskolával tesznek a környezetért Észak-Komáromban

Részben városi, részben pályázati pénzből elkészült Észak-Komárom faiskolája, ami a jövőben folyamatosan bővülni fog. Indulásként 200 fa és cserje került ki öntözőrendszerrel ellátva.

Kemma.hu

Ahogy a város oldalán olvasható, a következő időszakban tovább bővül a faiskola, a megerősödött példányokat pedig fokozatosan kiültetik. Pályázati támogatásból folyamatosan bővülne a készlet, de a fák és bokrok teljes kezelésére – kiültetés, átültetés, magaslati metszés, szecskázás, öntözés – szolgáló eszközökre is pályázik a város.

A fák típusai igazodnak a melegedő klímához és az allergiások szempontjaihoz. Jelen pillanatban 15600 fát és 13550 bokrot tart nyilván az önkormányzat a város területén, ami folyamatosan megújulhat és bővülhet.

Az ősz folyamán tervben van egy nagy faültetési akció is a lakosok számára, amely során térítésmentesen lehet igényelni szabad gyökerű dísz- és gyümölcsfákat kiültetésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában