Gyűrű és fátyol

2022.11.13. 18:46

A nagy napra készültek a mennyasszonyok vasárnap - fotók

Ha valaki jövőre tervezi az esküvőjét, jó ha már most készülődik a nagy napra. Ehhez nyújtott segítséget a hétvégi esküvői nyílt nap.

G. D. V.

Tatabánya Mindent megtalált egy helyen az esküvőjéhez a pár, aki vasárnap ellátogatott a tatabányai Vadvirág Étterem és Panzióba. A nyílt napon a jegygyűrűktől kezdve, a dekoráción át a ruhákig mindent megtaláltak a szerelmesek. Kanyó-Kucserák Gabriella, az esemény szervezője, egyben esküvőszervező elárulta, hogy ha egy pár a nagy napot tervezi legalább fél évvel korábban el kell kezdenie a készülődést. De az időpont a kiszemelt helyszín szabad időpontjaitól függ. Van amire akár 1,5 évet is várni kell. 

– Először mindig leülök a párokkal és megbeszéljük, hogy ki mit szeretne és mennyit tud rászánni. A kisebb negyven fős esküvőtől kezdve, akár a 150-200 fős lakodalomig is meg tudunk szervezni. Vannak fix kiadások, mint a DJ, vagy a dekoráció, ruhák. Ezen felül már a vendégek száma befolyásolja az árat. Átlagosan 20 ezertől 40 ezer forint között kínálják fejenként a menüt - magyarázta a szervező, aki szerint egy szép, kis létszámú esküvőt 3-4 millió forintból ki lehet hozni. Ha valaki meg nagy esküvőről álmodik, akkor határ a csillagos ég. 

Az esküvői ruhák mellett a nagy nap másik fontos kelléke a gyűrűk. A tatabányai Újvilág ékszer üzlet munkatársa elmondta, hogy most a visszafogottabb, apró köves darabok a kellendőek.

– Egy pár 300 ezer forinttól találhat magának már gyűrűt. A hölgyek kecsesebb ujjára 80 ezertől találhatnak már a párok gyűrűt, a férfiak pedig 200 ezertől válogathatnak a szélesebb darabok között. A fehérarany, roséarany párosítás most nagyon divatos, gyémánt, vagy cirkónium kővel. De a fekete rádium, vagy a régi klasszikus vonalú sárgaranyat is sokan szeretik még. A gyűrűk ára függ a súlyától és a benne lévő kövek számától, értékétől - mutatta a kínálatot Szipőcsné Kiss Katalin. 

A legszebb ruhák
Kardos Dorina Exkluzív mennyasszonyi ruhaszalon tulajdonosa elmondta, hogy ők arra törekszenek, hogy mindenkinek a legmegfelelőbb darabot válasszák ki. 
– Ha bejön egy mennyasszony a szalonba, akkor több stílusú, fazonú ruhát is megpróbáltatunk vele, ami az alkatához illik. A kiválasztott ruhát az esküvő előtt 4 héttel kezdjük el készíteni. És a nagy nap előtt többször is van ruhapróba, így akár az esküvő előtt is fogyhat még a mennyasszony pár kilót, tudjuk hozzá alakítani a ruhát - árulta el a Dorina.

Az esküvő fontos eleme a dekoráció is. Dolgos Andrea, az Írisz virágdekor tulajdonosa elmondta, hogy egyre divatosabbak a természetes pasztel színek. A régi vörös, burgundi rózsa már csak kiegészítőként szerepel. 

– Egyre több zöldet használunk a dekorációban és főleg a pasztell árnyalatok dominálnak. Az angolrózsa, a hortenzia, a pünkösdi rózsa, vagy akár a viola most a legdivatosabbak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában