jótett

2021.05.24. 19:00

Egy komment miatt cipelték fel a hegyre a tokodi foci lelkét a tűzoltók – megható videó

A Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai segítettek a mozgássérült férfinek. A megható pillanatokat videóban mutatták meg.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tokodi ÖTE

A tokodi önkéntesek nem mindennapi módon segítettek egy helyi férfinek a napokban. A 72 éves Tarcsai László, vagy ahogy a helyiek ismerik: Jakó bácsi 45 éve részese a tokodi futballéletnek, intézi a csapat „ügyes-bajos” dolgait, írják az önkéntesek " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalukon. Ám egy veleszületett mozgásszervi betegségben szenved, emiatt korlátozott a mozgása is.

Az idős férfinek azonban volt egy nagy álma: hogy feljusson a 300 méter magas tokodi Hegyeskőre. Mindezt egy, a hegyről posztolt fotó alá kommentelte az idős férfi, amelyet a tokodi tűzoltók szúrtak ki. Nem is késlekedtek, és elhatározták: teljesítik a kívánságot.

– Jakó bácsi a tokodi sportélet ikonikus arca, rengeteget tesz a közösségért – mesélte Bánhidi László plgármester és önkéntes tűzoltók. – Összedugtuk a fejünket a srácokkal, és ötleteltünk, hogy miként tudnánk Jakó bácsit a Hegyeskőre felvinni.

Az akciót persze meglepetésnek szánták, így Tarcsai László először mit sem sejtve ült be a tűzoltók terepjárójába, majd a hegyhez közeledve sejtette, mi lesz az úticél. Egy darabig autóval tették meg az utat, ám ezután következett az igazi kaland: Jakó bácsit ugyanis hordágyon, egyesült erővel vitték fel a tűzoltók a hegytetőre, nem kis emelkedőt megmászva. A hegycsúcson lesegítették az ágyról az idős férfit, aki mosolyogva és kissé megilletődve csodálta a kilátást.

– Istenem de nagyon köszönöm! Tényleg, nem is hiszem el – hálálkodott a férfi, majd hozzátette a kilátást csodálva: nagyon szép ez a Tokod.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában