Alakuló ülés

3 órája

Ezeken a településeken állt össze a testület a héten

Az Esztergomi járás egy részén október második hetében megtartották az alakuló testületi üléseket.

Feleki Marietta

Mint megírtuk, Esztergomban október 10-én tartották az ünnepélyes alakuló közgyűlést. Hétfőn Únyon, Tokodon és Epölön állt össze a testüket. Most nézzük a járás többi települését is.

Tokodaltáró

Tokodaltárón mondhatni, ott folytatja a település, ahol az előző ciklusban abbahagyta. A júniusi választásokon Petrik József eddigi polgármester nyerte el a választók bizalmát. A képviselő testületben egy személyi változás történt: Földes Gábor lett újonnan megválasztva Sebők István helyett.
A képviselő-testület tagjai: Petrik József polgármester, Palla Zsolt, Dr. Bognár Ferenc, Földes Gábor, Kőszeginé Janik Edit, Lencsés Mónika, Pazgyera Nikolett

A képviselők szavaztak az alpolgármester személyéről: a bizalmat ismét Palla Zsolt kapta. Megszavazták a polgármesteri és alpolgármesteri illetményeket is, nem volt ellenszavazat. A Pénzügyi, Településfejlesztési és Szociális bizottság elnökének dr. Bognár Ferencet választották.

Dömös

Dömösön is rendben lezajlott az alakuló ülés a hét közepén, tájékoztatott dr. Oláh Imre kirendeltségvezető. A polgármesteri és a képviselői eskütételek után megválasztották az alpolgármestert is. 

 A képviselő testület tagjai: Herman Jenőné polgármester, Fabi László, Forgács Éva, Kovály Erzsébet, Somogyi Péter, Szabó Miklós, Takácsné Gyenes Ildikó

Bizottságok: Kulturális és szociális Bizottság: Forgács Éva elnök, Tamáskovály Erzsébet, Szabó Miklós

Vagyonnyilatkozati Bizottság: Fabi László elnök, Forgács Éva, Somogyi Péter tagok.

Dr. Oláh Imre kirendeltségvezető az ülésen a polgármester és a képviselő-testülethez kapcsolódó törvényi előírásokról tájékoztatta a testületi tagokat.

Leányvár

A településen Fári Csaba és a képviselők eskütételét követően Weisenburger Csabát választották alpolgármesternek.

Képviselő testület: Fári Csaba polgármester, Balogh András, Csobán Ildikó, Gölcz Mira, Ott Csaba, Weisenburger Csaba és Witzenleiter Zoltán.

A településen egy bizottság lett: Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Biz: Balogh András elnök, Csobán Ildikó elnökhelyettes, Baumstark Csilla külsős tag

 Az ülésen Balázs Márta jegyző tájékoztatta a képviselőket a gazdasági program, fejlesztési terv elfogadásának előkészítéséről, vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről (a nem képviselő bizottsági tagok vagyon-nyilatkozatáról is), a köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvételről szóló felhívásról, majd a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatáról, illetve az önkormányzati képviselő képzési kötelezettségéről.

Lábatlan

Teller Péter újonnan megválasztott polgármesterének tájékoztatása szerin október 8-án alakult meg a képviselő testület. Az ülésen Bognár Györgyné, a Helyi Választási Bizottság elnöke a választási eljárásról számolt be. A képviselői és a polgármesteri eskü után a testület, 8 szavazattal dr. Gubody Balázst választotta meg alpolgármesternek, aki továbbra is társadalmi megbízatásban látja el feladatait, mint az elmúlt 10 évben is.

Ezúton is szeretnék sok sikert kívánni képviselőtársaimnak, és hangsúlyozom, hogy közös felelősségünk, hogy együttműködve, a lakosok érdekeit szem előtt tartva dolgozzunk. - írta posztjában a polgármester.

Sárisáp

Sárisápon is megalakult az új testület, írja a települési Facebook-oldal. Október 7-én tették le az esküt a képviselők és az újraválasztott polgármester, Kollár Károly. A képviselő-testület egyhangúlag Huberné Kisgyőri Katalint választotta alpolgármesterré.

Képviselő-testület tagjai: Kollár Károly polgármester, Huberné Kisgyőri Katalin alpolgármester, Bercsényi László képviselő, Csicsmann János képviselő, Kollár Mária képviselő, Szabó Imre képviselő, Tóth György képviselő

Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság: Bercsényi László elnök,  Csicsmann János tag, Szabó Imre tag, Jurásek Zoltán külsős tag. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai Kollár Mária elnök, Csicsmann János tag, Tóth György tag, Binderné Haracska Piroska külsős tag, Varga János külsős tag

Mogyorósbánya

Havrancsik Tibor újraválasztott polgármester tájékoztatása szerint a törvényi előírásoknak megfelelően, rendben lezajlott az alakuló ülés a településen. A választási bizottsági beszámoló után letették esküjüket eskütételek, illetményeket is megállapították. A képviselő-testület tagjai: Havrancsik Tibor polgármester, Jászberényi Marcell, Poszpisek-Nemes Bernadett, Seressné Papp Zsuzsanna, Trnka János. 

Alpolgármesternek Posztpisek-Nemes Bernadettet választották. A polgármester hozzátette: a Szervezeti és Működési Szabályzatot módosítása szükséges, ám azt a következő testületi ülésen teszik majd meg. A terv szerint egy bizottság áll majd fel a településen.

Kesztölcön és Csolnokon október 11-én 16 órakor, Dorogon, Süttőn, Táton és Bajóton október 14-én, Bajnán és Pilismaróton október 15-én lesz az alakuló ülés.

A következő hten 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában