Tűzesetek

2024.09.03. 13:33

Tombol a szárazság és ezzel együtt a szabadtéri tűz is: sűrű hétfőn vannak túl a tűzoltók

Avar, száraz fű és papírprés konténer is lángra kapott szeptember 2-án vármegyénk különböző pontjain. A tűzoltók sűrű munkanapon vannak túl.

Kemma.hu

Száraz fű, avar égett szeptember 2-án, délelőtt Kocson, a Dózsa György utcában 100 négyzetméteren. Az ott lakók megkezdték az oltást, majd Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói és Kocs önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángok tovább terjedését – adta hírül a Komárom-Esztergom vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szintén szeptember 2-án egy kivágott fa csonkja izzott Esztergomban, a Nagy-Duna sétányon. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megszüntették az izzást.

Papírprés konténer füstölt egy kereskedelmi áruház hátsó udvarában Tatabányán, a Szent Borbála úton késő délelőtt. A tatabányai hivatásos tűzoltók daru segítségével szétválasztották a konténert valamint a présgépet és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az üzletet 15 vevő és 8 dolgozó hagyta el a füst miatt 11:20-12:03 között. Személyi sérülés nem történt.

Száraz aljnövényzet égett délután két hektárnyi területen, Lábatlan külterületén. A nyergesújfalui és bajnai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, háti avaroltókkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában