Letartóztatás

2 órája

Rács mögött a tatabányai Bonny és Clyde

A kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, akik hónapokon keresztül követtek el vagyon elleni bűncselekményeket Tatabányán és Vértesszőlősön.

Kemma.hu

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, azon az elkövetőket meghallgatta, mely után a letartóztatásukat egy hónapra, 2024. október 26-ig elrendelte, mert a letartóztatás szükséges a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és az egyikük védője fellebbezett. A másik védő nem volt jelent az ülésen, ezért ő a döntés kézbesítését követő 3 napon belül tehet jognyilatkozatot – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A Tatabányai Törvényszék közleményéből kiderült, hogy a megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak július 21. és szeptember 19. között egy vértesszőlősi és több tatabányai ingatlanba behatoltak, azokból készpénzt és különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. Júliusban Vértesszőlősön az ablakon keresztül bemásztak egy családi házba és onnan 280 ezer forint készpénzt vittek el.

A gyanúsítottak továbbá augusztus 24-én éjjel egy tatabányai stégen található épületbe is bementek, az épület szobájából, ahol a sértett aludt, az ágy mellett lévő szekrény tetejéről jogtalanul eltulajdonították a sértett 360 ezer forint készpénzét, valamint a konyhából a sértett százezer forint értékű mobiltelefonját. Az elkövetők szeptemberben még három másik tatabányai házba is betörtek, és onnan készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában