Álmukban

2024.09.12. 11:45

Lidércként fosztotta ki őket, amíg aludtak

A kifosztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki alvó sértetteket lopott meg.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint letartóztatták azt a férfit, aki az esztergomi buszállomáson alvó sértettől lopott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész, az elkövető és a védő is tudomásul vette, így az végleges.

Az indítvány szerint a férfi június 12-én az esztergomi buszállomáson meglátta az ittas sértettet, amint az egy padon aludt. A férfi odament az alvó sértetthez, és a farzsebéből kivett egy mobiltelefont, amit így el is lopott.

Egy másik ittas sértett augusztus 28-án 23 óra körül az esztergomi parkban aludt. Odament hozzá, és az alvó férfi feje alól kihúzta az övtáskát, így lopva el azt. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető birtokába került két másik sértett bankkártyája is. A férfi szeptember 8-án egy esztergomi üzletben vásárolni is akart az egyik bankkártyával, ami azonban nem sikerült neki. Ezután a másik bankkártyát használta a tranzakcióhoz, azzal vásárolt 950 forint értékben. Az elkövető elismerte a bűncselekmények elkövetését. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában