István, a király

2024.08.20. 17:44

Gizella, Sarolt és a Sámánasszony outfitjét mutatta meg Horányi Juli

Juli az István, a király című előadás kulisszái mögé engedte betekinteni követőit. A jelmezekről mutatott meg néhány izgalmas fotórészletet.

Kemma.hu

Horányi Juli megint az István, a király című előadásról posztolt Instagram-oldalán. Nem is tagadhatná le az esztergomi várszínház direktorának sokoldalú tehetséggel megáldott lánya, mennyire szereti ezt a munkát, előadást, darabot. 

Juli olyan finom, kidolgozott részeit mutatta meg a jelmezeknek, amelyeket a sok-sok méter távolságból nem is láthat a néző. Az első képen Gizella gyűrűi láthatók, amelyek kifejezik, hogy gazdag, nemes nő volt az első királyné. A másodikon Gizella keresztje van, Juli pedig hozzáteszi, hogy valóban létezik egy legendás Gizella-kereszt. A harmadik és a negyedik fotón Herczku Ági saját kezével hímzett, népi motívumos Réka öve és kamáslija tűnik fel. Az ötödik képen Sarolt pogány motívumos bélése látható, mely kifejezi korábbi vallását, amelyről áttér a darabban a keresztény hitre, a hatodikon pedig Sarolt arany bőr felsőrésze, amely az amazoni, harcias, uralkodói természetét jelképezi, és amely, Horányi Juli édesanyjának munkája a hozzá készült boleróval együtt. A hetedik fotón pedig a Sámánasszony különleges nyaklánca látszik, amely az ősi erőt szimbolizálja.

A jelmezek részleteit itt tudod megcsodálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!