Úszás

2024.09.10. 11:20

Gyurta Dániel szívszorító üzenete Jackl Viviennek

A párizsi olimpiáról is véleményt mondott az úszólegendából lett sportdiplomata tatabányai látogatásán. Gyurta Dániel Jackl Viviennek is üzent.

Kemma.hu

– Nagyon sikeres volt a magyar úszás – monda Gyurta Dániel úszólegendából lett sportdiplomata a pénteki tatabányai pódiumbeszélgetésen. Az olimpikon azt is kifejtette, hogy miért.

Gyurta Dániel Tatabányán
Gyurta Dániel szerint a sikert ugyanúgy fel kell tudni dolgozni, mint a kudarcot
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Három aranyat nyertünk, amire 1996 óta nem volt példa. Legalábbis arra nem, hogy három különböző sportoló érj el ezt a kiváló teljesítményt. Ebből is jól látszik, mekkora erő van a sportban, amit úgy hívnak, úszás – tette hozzá, majd véleményezte a mindössze 15 éves tatabányai csodaúszó, Jackl Vivien teljesítményét és a párizsi olimpiai szereplését is a Vértes Agorája kamaratermében.

Mint mondta, sosem felejti el a 2004-es athéni olimpiát. Erre pedig több oka is van. Egyrészt, ez volt az első olimpia az életében. Mindössze 15 éves volt, de a siker is óriási volt: ezüstéremmel a nyakában térhetett haza.

Gyurta Dániel: nehéz súlyt cipeltem

– Athén után már volt egy elvárás, ami óriási súlyként nehezedett a vállamra. Fizikailag készen álltam a következő megmérettetésre, de mentálisan nem. Tehát saját bőrömön tapasztaltam meg, amit azóta hangoztatok, amikor csak tehetem, hogy a sikert ugyanúgy fel kell tudni dolgozni, mint a kudarcot. Ezután három évig kerestem önmagam – emlékezett vissza Gyurta Dániel, és szívből kívánja Vivinek, hogy az ő esetében ne így legyen. Mint mondta, a fiatal tehetségnek nincs oka csüggedésre a párizsi olimpiai eredményei miatt.

Jackl Vivien is 15 évesen lett olimpikon

Jackl Vivien az idén szó szerint berobbant a hírekbe. A 15 éves tatabányai gimnazista 2024-ben, élete első felnőtt Európa-bajnokságán a magyar úszósport legfiatalabb Eb-győztese lett, és ismét leúszta Egerszegi Krisztinát. Jobb időt úszott ugyanis, mint az ország Egérkéje a '91-es, '93-as és 95'ös Eb-ken. Majd két héten belül a junior Eb-n még négy érmet begyűjtött, amikből kettő arany volt. A fiatal úszó 1500 és 400 méteren sem jutott döntőbe, edzője, Kocsis Márta szerint fejben elfáradt a sok verseny és munka után, amit az idei évbe beletett, és a nyomás is nagy volt rajta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!