Gyémánt Fürdő

2024.08.29. 11:20

Jackl Vivien csobbant először a Gyémánt Fürdő megjavított sportuszodájában

Végre újból használható a tatabányai sportuszoda. Szerdán este Jackl Vivien csobbanhatott a Gyémánt Fürdő megjavított sportmedencéjében, hogy aztán péntek reggel 6 órától már bárki használhassa.

Kemma.hu

Befejeződött a tatabányai Gyémánt Fürdő uszodájának javítása, így augusztus 27-én 18 órai kezdettel, első csobbanás elnevezéssel – szűk körű házi ünnepet tartottak. 
– Az első csobbanás Jackl Vivien köszöntéséről is szól, mivel hazaérkezik és hamarosan meg is kezdi az új ciklusra a felkészülést – mondta a fürdő ügyvezető igazgatója, Kugler László. Így bányásznapi meglepetésként, augusztus 30-án pénteken reggel 6 órától már mindenki számára nyitva áll a sportuszoda, illetve a megjavított medence.. A nyitva tartás részletei megtalálhatók a Gyémánt Fürdő közösségi oldalán.

Jackl Vivien volt az első csobbanó a sportmedencében
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Amint arról lapunk hírt adott, a tatabányai uszoda medence sérülésein keresztül már havi kétezer köbméter víz távozott. Ez tette szükségessé a javítási munkálatokat, amelyek június végén kezdődtek. Június végén a medence sérüléseiről is beszámoltunk.
– A korábbi állapot egyrészt az üzemelés költségeit, másrészt az üzemelés biztonságát is veszélyeztette, így több szakértői vélemény alapján fontos kérdéseket kellett tisztáznunk – tudtuk meg a házi ünnep alkalmával Kugler Lászlótól. Ezek alapján állítottuk össze a javítás műszaki tartalmát – tette hozzá. Így az elkészült javítás után, középtávon, néhány évig biztosított az uszoda működése.

– Nem gondolkodtunk azon, hogy megnyitó ünnepséget szervezünk, hiszen egy időt nyerő javítás készült el, nem egy új létesítmény – folytatta az ügyvezető.

De mégis egy fontos pillanat ez, ezért összekötöttük azzal a szándékunkkal, hogy ha hazatér Jackl Vivien a párizsi olimpiáról, őt kérjük meg, hogy elsőként csobbanjon a medencében. És ha már itt van, az első feladatunk mindenképpen a köszöntés és a gratuláció. A Gyémánt Fürdő erre az alkalommal különleges ajándékkal készült Jackl Vivien számára: emlékül megkapta a 4-es számú rajtkövet a most lecserélt régi rajtkövek közül, ugyanis arról rajtolva szeretett a legjobban úszni.

– Azzal az üzenettel kapta ezt, hogy bármilyen messze is vezet az a pálya, amelyet befut, mindig emlékezzen arra, hogy honnan rugaszkodott el – árulta el az ügyvezető.

Kocsis Márta, Vivi edzője az 5-ös számú követ kapja, mert ez a másik olyan pálya minden uszodában, amely a legjobbaknak járó úszósávot jelöli. Vivi ezen túl kap még egy kis kártyát, ami feljogosítja arra, hogy a Gyémánt Fürdő uszodájában a 4-es pálya használatára elsőbbséget élvezzen egész életében.

Jackl Vivien első csobbanása a strand felőli oldalon most elhelyezett, vadonatúj rajtkövek egyikéről történt, természetesen a 4-esről. Ezek a világ legkorszerűbb rajtkövei közé tartoznak, és hasonlók azokhoz, amelyeket a nagy nemzetközi versenyeken is használnak. A Gyémánt Fürdő és a TVSE együttműködésével szerezte be ezeket. Így jelen volt a TVSE elnöke, Marján György, és a társadalmi elnöke, Zsidek Ferenc is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában