az út közepénél

2019.03.06. 13:25

Pochettino büszke, de még nincsenek a nagyok szintjén

A Tottenham Hotspur büszke lehet arra, hogy a Borussia Dortmundot kettős győzelemmel búcsúztatva bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de a csapatnak további fejlődésre van szüksége ahhoz, hogy az európai nagyágyúkkal is fel tudja venni a versenyt – mondta kedden este a londoniak trénere, Mauricio Pochettino.

Tottenham's Argentine coach Mauricio Pochettino gestures as Dortmund's German midfielder Mario Goetze controls the ball during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between BVB Borussia Dortmund and Tottenham Hotspur on March 5, 2019 in Dortmund, western Germany. (Photo by John MACDOUGALL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: John Macdougall

A Tottenham a 3-0-ra megnyert hazai első meccs után a németországi visszavágón 1-0-ra győzött, bár az első félidőben a hazaiak nagy nyomás alatt tartották az együttest.

„Nagyon fontos, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben, de a következő szinthez több kell”

- fogalmazott az argentin tréner. -

„Lépésről lépésre kell haladnunk, hogy az említett klubokkal egy szinten legyünk. Mi körülbelül az út közepénél vagy hetven százalékánál járunk.”

Az önkritikus szavak mellett Pochettino ugyanakkor hangsúlyozta, hogy teljesen megérdemelt a továbbjutásuk, miután négy gólt szereztek és egyet sem kaptak a Bundesliga éllovasával szemben.

„A munkát elvégeztük, boldog vagyok.

Az első félidőben ellenfelünk több helyzetet dolgozott ki, mint amennyire számítottunk, de hát nem volt veszítenivalója, sokat kockáztatott. Kemény mérkőzés volt, büszke vagyok” – nyilatkozott a mester.

A kedd esti találkozót Harry Kane 49. percben elért találata döntötte el.

A dortmundiak szemszögéből

A Dortmund utóbbi nyolc tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni, s bár továbbra is vezeti a német bajnokságot, már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Bayern Münchent. A szurkolók ezzel együtt megtapsolták, sőt ünnepelték a csapatot a BL-kiesés után.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, de a drukkereink világbajnokok. Libabőrösek lettünk attól, ahogy velünk viselkedtek.

Az ilyen pillanatok sok erőt adnak” – fogalmazott Marco Reus, a Borussia csapatkapitánya.

A dortmundi fölényt mutatja, hogy a hazai csapat 62 százalékban birtokolta a labdát, és a vendégek öt kapura lövésével szemben 20-szor próbálta bevenni a többször bravúrral hárító Hugo Lloris kapuját.

A BVB játékosai 90 százalékos pontossággal passzoltak, de ez is kevés volt még a döntetlenhez is.

„Nagyon pozitív, amit ma produkáltunk. Az első félidőben csak egy csapat volt a pályán.” – vélekedett a vezetőedző, Lucien Favre.

A Tottenham 2011 után jutott ismét negyeddöntőbe a BL-ben. A legjobb nyolc sorsolását jövő pénteken tartják.

Borítókép: Pochettino azt mutatja a dortmundi Götzének, hogy a németeknek bizony nem előre vezet az út

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!