Autósport

5 órája

Száguldás: édesapjuk nélkül is jól mentek a Hernádi-lányok

A tatai família két tagja, Hernádi Ildikó és Hernádi Kitti is hatalmasat repesztett Horvátországban. A száguldás ezúttal az édesapjuk, László nélkül valósult meg.

Petrik József

Száguldás a szomszédos Horvátországban. A Zágráb melletti hegyekben rendezték a horvát szlalom-bajnokság soron következő futamát, ami ugyanazon a pályán zajlott, amelyen a hegyi versenyt szokták megtartani. A Hernádi Team is tiszteletét tette a viadalon.

A tatai lányok száguldása ezúttal Horvátországban folytatódott
A tatai lányok száguldása ezúttal Horvátországban folytatódott
Forrás: Hernádi László

A száguldás nem csak a férfiaké

A versenyen a tatai Hernádi-család két hölgy tagja mérette meg magát az autósport eseményen.

– A hűvös reggeli időjárás és a rengeteg árnyékoló fa elég komoly fejtörést okozott, hogy milyen gumit válasszunk az első edzésre – emelte ki a kiváló tatai pilóta, Hernádi László, aki két lányát, Ildikót és Kittit kísérte el a rangos eseményre. – A tréninget a pályával történő ismerkedéssel töltöttük. Az első futamban Ildikó a második helyet autózta a nagyon szűk, bójákkal tűzdelt pályán. A második körben még pontosabban és gyorsabban sikerült hajtania, majd a harmadik „nekifutásra” sikerült bebiztosítania a női kategóriában a második helyet a sokszoros horvát bajnok, Iva Damarija mögött.

A magyar szlalom-bajnokság ötödik fordulójának Kiskunlacháza adott otthont. Hosszú kihagyás után indult a tatai Hernádi família két ifjú hölgy tagja újra hazai futamon. Ildikó és Kitti az edzéseket édesapjuk nélkül teljesítették, László munkahelyi elfoglaltsága miatt.

A Hernádi lányok ügyesen kezdték az első futamot, ami már szakadó esőben zajlott. Ildikó egész nap a második legjobb időt autózta a női mezőnyben. A nap végén kétszer állhatott fel a dobogó második fokára. Mind a női kategóriában, mind a PF (Performance Factor) 3-asban.

Kittinek ellenben nem sikerült megfelelő eső gumival jó tapadást elérnie, valamint a futómű beállítását sem jött igazán össze, pedig egész nap ügyesen vezetett az ömlő esőben. De még a nehézségek ellenére is 6. lett a juniorok között, a PF4-es kategóriában pedig 4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában