Kiállítás

5 órája

Sárberekben tudják, milyen az igazi retró: Öreg néne őzikéje és a Tévémaci egy asztalon

Időutazásra hív a Sárberki közösségi Pont. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy retró tárgyakból nyílt kiállítás a napokban.

Kemma.hu

Retró tárgyakból nyílt kiállítás a Sárberki Közösségi Pontban. Frankné Farkas Gabriella, az Újvárosi Nyugdíjas Egyesület elnöke még önkormányzati képviselőként kereste annak lehetőségét, hogy Sárberekben nyíljon egy közösségi tér, ahol a helyi csoportok időközönként találkozhatnak, és különböző akciókat, programokat is szervezhetnek.

Retró tárgyakból nyílt kiállítás a Sárberki Közösségi Pontban
A retró tárgyak előtt Frankné Farkas Gabriella, az Újvárosi Nyugdíjas Egyesület elnöke még önkormányzati képviselőként beszélt a közösségi tér jelentőségéről
Fotó: Sugár Gabi / Forrás: 24 Óra

A Sárberki Közösségi Pontot megnyitása óta több civil közösség is használja, és több kiállításnak is helyet adott már. Október elsejétől az Újvárosi Nyugdíjas Egyesület működteti. Az idősek világnapja alkalmából pedig szerveztek egy kiállítást otthon fellelhető retró tárgyakból, és klubnapot is tartottak. Így lehetséges, hogy egy asztalra került a Tévémaci és az Öreg néne őzikéje is.

– A nyugdíjas tagok saját otthonaikból hozták el a fellehető régi tárgyakat – mondta Frankné Farkas Gabriella. – A legértékesebb talán az a néhány képeslap, amely az én gyűjteményemből került ide. Képeslapgyűjteményem igen gazdag anyag, az 1903-as évektől szerepelnek benne levelezőlapok. A kiállítóteremben vannak régi levelek, képek, könyvek, vasaló, fonott kosarak is. A közösségi teret mások is használják, társasjáték klubosok is előszeretettel tartják itt összejöveteleiket.

Retró tárgyakból nyílt kiállítás a Sárberki Közösségi Pontban
Előzetes bejelentkezés alapján lehet közelebbről is szemügyre venni a tárgyakat
Fotó: Sugár Gabi / Forrás: 24 Óra

Retró tárgyak: önálló képeslapgyűjteménnyel

Az idei tervekről Frankné Farkas Gabriella elmondta: havonta terveznek kiállításokat, lesz majd egy önálló képeslapgyűjtemény is. Emellett könyvmentő napokat is szerveznek, és arra biztatják az itt élőket, hogy a polcokról kiszorult régi köteteket hozzák be. Lesz ruhacserebere is, és karácsony előtt ajándékosztást is terveznek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában