Sport

2017.05.07. 06:38

Megrendezik a Magyar Sakkvilág Kupa elnevezésű versenyt

Címkék#Ászár

Bajnok lett az NB II.-ben a Kisbér-Ászár sakkcsapata.

P. P.

A 64 mezőn rendszeresen csatákat vívók értékelik igazán azt a kiváló eredményt, amit a „Sakkbarátok Egyesülete Kisbér-Ászár” elnevezésű civil szervezet tagjai értek el a napokban. Történt ugyanis, hogy 19. versenyévadukat az NB II.-ben bajnoki címmel zárták.

Ezt megelőzően tartották éves közgyűlésüket, ahol döntöttek arról is, hogy november közepén ötödik alkalommal megrendezik a Magyar Sakkvilág Kupa elnevezésű versenyt. Erre hazánkból és határainkon túlról egyaránt jönnek olyan magyarok, akiknek lakóhelyein a lakosság összlétszáma nem éri el a kétezer főt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Bánszegi Attila és Vinkovics László így készült az osztályozóra (Fotó: P. P.)
[/caption]

Erre is ugyanúgy készülnek majd, mint az összes többi megmérettetésre, vagyis minden pénteken 17 órától tartanak edzést a művelődési házban. Mivel egyszerre három bajnokságban is részt vesznek, csaknem minden hétvégén utaznak valahova.

Leggyakrabban megyénk területén, időnként országszerte, de megfordultak már Farkaslakán, Bátorkeszin és Nagymegyeren is. Legközelebb viszont, május 7-én helyben tartják majd az úgynevezett „osztályozót” a győri egyetem csapatával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!