Sport

2013.02.24. 12:04

Életmentés a focitornán

Tavaly ajándékozak a Komárom-Esztergom megyei Vértessomlónak a Krisztina Cukrászda tulajdonosai egy defibrillátort, s minden bizonnyal senki sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan szükség lesz a használatára. Szombaton a Sváb Kupa záró fordulójában esett össze az egyik focista.

kemma.hu

Szombaton a Sváb Kupa záró fordulójának adott otthont a vértessomlói általános iskola tornaterme, ahol az első mérkőzésen a Kecskéd 5-4 arányú győzelmet aratott a Várgesztes felett. A Vértessomló – Környe összecsapás azonban 1-1-es állásnál félbeszakadt, mert a vendégcsapat egyik játékosa összeesett a pályán, s a segítségére sietők nem tapasztaltak életfunkciókat.

Herbert Gábor és Krüpl Zoltán lélegeztette a környei férfit, Magyar László szívmasszázst alkalmazott, Richter Tamás pedig az iskolában elhelyezett defibrillátort kezelte a mentők megérkezéséig, akik folytatták az életmentést. A szakemberek úgy vélték, hogy a férfi életét a készülék és annak kezelői mentették meg.

A somlói focisták úgy tudják, hogy a férfit Székesfehérvárra szállították, s információik szerint Gánt magasságában visszanyerte eszméletét, emlékezett a történtekre. Az pedig már talán a sorsnak köszönhető, hogy Vértessomlóról három hete tízen vettek részt (köztük Richter Tamás), egy olyan tanfolyamon, amelyen az életmentő készülék helyes használatát sajátították el.

A forduló további mérkőzései természetesen elmaradtak, az egyetlen teljes mértékben lejátszott meccs eredménye alapján a Kecskédet kiáltották ki győztesnek.

A délelőtti utánpótlás összecsapások során az U12-es korosztály gyerkőcei a már megszokott lelkesedéssel rúgták a bőrt. A fordulót az Oroszlány nyerte meg, második lett a Vértessomló, harmadik a Kecskéd és negyedik a Környe, az összesített rangsorban azonban változott a legjobb három együttes sorrendje. A II. Sváb Kupa Utánpótlás Labdarúgó tornában a Kecskéd bizonyult a legjobbnak, második helyre szorítva az Oroszlányt és harmadikra a Vértessomlót.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!