Sport

2015.07.15. 12:11

A szomódi versenyen két tucat lovasíjász vett részt

Címkék#Szomód

A hét végén lovasíjász versenyt rendezett a Kassai Lovasíjász Iskola kötelékébe tartozó Brázik törzs Szomódon, a Sólyomvölgyben, így pótolva az időjárás miatt május végén elmaradt viadalt.

Sz.A.

A megméretésen két tucat lovasíjász vett részt, köztük volt a 2014-es lovasíjász világbajnokság második helyezettje Daróczi Zsolt is, továbbá több Mester fokozatú tag. Daróczi végül nagyarányú győzelmet aratott Keve nevű lován, de a házigazdáknak sincs okuk panaszra, hiszen a negyedik helyet a Brázik Törzs képviseletében Bolla Krisztián szerezte meg. A szomódiak közül Brázik Bettina a hatodik, Várhegyi Attila a hetedik, Brázik Csaba a tizenegyedik, Bolla Bernadett a tizenhatodik, Nagy Veronika a huszonegyedik, Bezzeg Barbara pedig a huszonharmadik helyen végzett.

A Brázik Törzs tagjai a közelmúltban fokozatvizsgákon is részt vettek, ez azért is fontos, mert csak érvényes rajtengedély vizsgával (kezdő I, kezdő II, kezdő III, tanuló I fokozat) lehet indulni az egyébként is pontosan szabályozott viadalokon-

A most versenyzők közül Bezzeg Barbara kezdő íjász-lovas, Nagy Veronika tanuló II., Brázik Bettina és Bolla Krisztián pedig haladó I fokozatot szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!