Közélet

2013.06.17. 15:23

Rabok szedik össze a homokzsákokat - Fotó!

Sajtótájékoztatón számoltak be az árvíz utáni helyreállítási munkálatokról hétfőn. Komáromnál rabok takarítják el homokzsákokat.

kemma.hu

Országos szinten mintegy tízmillió homokzsákot ürít ki, és védelmi eszközök sokaságát csoportosítja vissza a katasztrófavédelem, mondta el az árvízi helyreállítás kapcsán tartott sajtótájékoztatóján dr. Bakondi György katasztrófavédelmi fÕigazgató, hétfőn Komáromban, a vasút szőnyi szakaszánál.

Mint megtudtuk, az ütermterv szerint haladó helyreállítási munkálatok GyÕr-Sopron megyében kezdődtek, Baranya megyében pedig még beláthatatlan ideig várat magára a munka az állapotok miatt. Komáromban elzárt útszakasz már nincsen, a vasúti töltések átvizsgálása is megkezdÕdött.

A helyreállítási munkálatokban a büntetésvégrehajtás is részt vesz. A szőnyi vasútvonalon hétfőn 206 elítélt szedte vissza és ürítette a homokzsákokat, létszámuk kedden száz fÕvel bÕvül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!