Közélet

2013.03.16. 14:21

Összefogott a megye: felmentő sereget szerveztek az M1-esre

Az M1-es autópályán szombaton nap közben még komoly hóakadályok tették a katasztrófavédelem munkáját Bábolna környékén. Tatabányán, Oroszlányban, Komáromban és Esztergomban is szerveződni kezdett a segítség. A tatabányaiakat indulás előtt értesítették: már kezelhető a helyzet, nincs szükség a segítségükre.

kemma.hu

 A tatabányai önkormányzat felhívására rövid három óra alatt 120 önkéntes jelentkezett a polgármesteri hivatalnál, hogy szombaton az M1-es autópálya bábolnai szakaszánál segítsen az ott rekedt gépjárművek hóból való kiszabadítására. A Katasztrófavédelem illetékesei az indulás előtt néhány perccel jelezték, hogy a problémát már tudják kezelni, így nincs szükség az önkéntes munkára.

Schmidt Csaba polgármester példaértékűnek nevezte, hogy a meghirdetés után pár óra alatt ilyen sokan megjelentek, hogy segítsenek a bajbajutottakon. A város vezetője megköszönte a tatabányaiaknak, hogy szabadidejüket feláldozva vállalták volna a nehéz munkát. Úgy vélte, ahogy a város lakói a kimenekítettek befogadásakor, de most is bebizonyították nem csak a mindennapi életben, a különleges élethelyzetekben is helytállnak a közösség érdekében.

Tatabányán jelenleg még ötvenen várják a hó fogságából éjszaka kiszabadított hétszáz ember közül, hogy hazajussanak otthonaikba.

Korábban írtuk:

Váczy-Hübschl István sajtófőnök arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy az bábolnai pályaszakaszon akkora a hó, hogy munkagépekkel lehetetlen megközelíteni, ezért olyan jó kondícióval rendelkező önkénteseket keresnek, akik saját lapáttal felszerelkezve vállalják, hogy a Vértes Volán külön erre a célra beállított autóbuszával a térségbe utaznak még a délután folyamán és kézi erővel segítenek az akadályok felszámolásában. Az önkéntesek az esztergomi buszvégállomás gyülekeznek, amint megtelik egy busz, az azonnal elindult a helyszínre. A Vértes Volán annyi buszt indít, ahányra igény lesz, (50 fős járatok) így elvileg folyamatosan indulnak a különleges járatok. 

Oroszlányban is önkéntes csapatokat szerveztek, hogy megtisztítsák az autópályát. Úgy tudni, 13 órakor volt a gyülekező a városháza előtt.

Önkénteseket vár a tatabányai önkormányzat is, hogy együtt segítsenek kiszabadítani az M1 bábolnai szakaszán rekedt járműveket. Azt kérik a jelentkezőktől, hogy a munkára alkalmas meleg ruházatot és lábbelit vegyenek fel, valamint hozzanak magukkal a feladat elvégzésére alkalmas hólapátot. A munka várhatóan az esti órákig tart. A helyszínre autóbusszal viszik majd az embereket, a szervezők élelemről, ivóvízről, forró teáról a helyszínen gondoskodnak. Találkozó ma 15 órakor a Polgármesteri Hivatalnál (Fő tér 6.).

Komáromban a 06-20/295-40-93 számon várják azon komáromiak jelentkezését, akik segíteni tudnának az autópálya bábolnai szakaszán lévő, géppel már nem megközelíthető autók kiszabadításában. A részletekről a fent megadott telefonszámon tudunk tájékoztatást adni!

További információk, friss hírek kapcsolódó cikkünkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!