Közélet

2010.05.14. 19:12

Orbán: tudom, mit vár az ország

Orbán Viktor mélyreható változásokat ígért beszédében az országgyűlés alakuló ülésén.

kemma.hu/index.hu/MTI

Véghez fogom vinni, amivel az emberek megbíztak, nagy horderejű és mélyreható változások lesznek Magyarországon - mondta Orbán Viktor, aki kiemelte, már nem először áll itt, nem először vállalkozik kormányalakításra.

- Tudom mit vár az ország, meg fogom tenni, véghez fogom vinni, amit várnak tőlem - tette hozzá.
- Le fogjuk győzni a munkanélküliséget, a fiatalok kilátástalanságát, az idős emberek kiszolgáltatottságát, az oszd meg és uralkodj politikáját, az arroganciát, az ingatlanpanamát, a felelősség alóli kibúvási kísérletet, az offshore-lovagok praktikáit, a korrupciót, a pazarlást, a múltat - sorolta a Fidesz elnöke.

Orbán Antall József elhíresült mondatát ("Tetszettek volna forradalmat csinálni") is megemlítette, hozzátéve: most tetszettünk, a szavazófülkében".

Orbán küzdelemre vállalkozik - vallja -, amelyek során nagy erőkkel találja magát majd szembe, de őt az akadályok nem térítik el. A leendő kormányfő köszönetet mondott a választóknak, aki sok csalódás ellenére kitartottak a demokrácia mellett, és soha nem látott összefogással kiálltak a nemzeti egység mellett.

Nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat elfogadását javasolta a Fidesz elnöke.
A dokumentumban az áll: szilárd meggyőződésük, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek lesznek megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőt felszabadító összefogás minden magyar embert nagy reményekre jogosít és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit - zárta felszólalását Orbán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!