Közélet

2017.04.10. 08:06

Hollandiában is járt a banai vegyeskar

Címkék#Bana

Húsz éve alakult meg a település vegyeskara, mely számos hazai település mellett, Európa több országában is megfordult, többek között Szlovákiában is fellépett és korábban Hollandiában is vendégszerepelt.

N. T.

Tóth Ferenc, az énekkar vezetője elmondta, hogy az évek alatt a férfiak sajnos kiöregedtek a karból és 18 év után úgy tűnt, megszűnik a település kórusa. Azonban több hölgy úgy gondolta, számukra öröm az éneklés, ezért két éve megalakult a településen a női kar.

A kórusban jelenleg 16 hölgy énekel, akik hetente egyszer jönnek össze gyakorolni a művelődési házban. Tavaly a IX. Országos Énekkar Versenyről, melyet Hévízen rendeztek meg, arany minősítéssel tért haza a banai női kar.

– Jelenleg egy énekkari találkozóra készülünk, melyet április 29-én Kocson rendeznek meg – emelte ki a kórusvezető. – Minden résztvevő település énekkara három éneket mutat be, majd a meghívott 16 kórus egy éneket közösen énekel el. A női kar emellett a helyi rendezvényekbe is aktívan bekapcsolódik és minden ünnepségen részt vesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!