Közélet

2010.12.04. 10:04

Csonka András és MÁZS bikinis lányok gyűrűjében - Fotók

A Miss Alpok Adria Nemzetközi Szépségverseny sorozata mindenütt városi/területi válogatókkal kezdődik, majd megyei döntővel folytatódik – innen,a klasszikus szabályoknak megfelelően jut tovább az országos a Megye Szépe, s mellé két udvarhölgy is kiválasztatik. Komárom-Esztergom megye szépei Dorogon mutatkoztak be.

Rafael Balázs

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dorog címere látható a lányok pólóján
[/caption]

Az idén Dorogon várták tárt karokkal, lelkes közönséggel, kiváló bemutatkozóhellyel a József Attila Művelődési Házban, azaz a MUKI-ban azt a tizenhat szépséges fiatal lányt, asszonyjelöltet, diákot és titkárnőt, műkörmöst és leendő pilótát, akik nemcsak magukban érezték meg a kiválasztódás lehetőségét, hanem már jó néhány próbán átjutva kóstolták meg a kifutó levegőjét.

De mi is ez a verseny? A legmagasabbra lehet innen eljutni. Ahol nemcsak a külső, fizikai megjelenés, hanem a benső is számít. Ahogyan ezt a vendéglátó önkormányzat vezetője, dr. Tittmann János polgármester is kiemelet: szépség, harmónia, nyugalom: „A szép, a jó és az igaz mutatkozik itt be, régi görögök esztétikáján felnevelkedve adnak magukból minden korok szépei valamit, többet, jobbat a világnak. Ma ünnepeljük a szépséget, azokat, akik harmóniára törekszenek az életben.”

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A második körben bikiniben mutatkoztak be a szépségek
[/caption]

A versenyre kilenc éve utaznak hazánk lányai; eddig három-három első és második valamint egy harmadik díjat hoztak el – s utána kinyílhat a divat, a modell világa előttük.

Aki ezt választja, annak mindenképpen.  Mert ahogyan megismertük aj jelentkezőket, van, akinek ez cél, van, akinek játékos próba. Csonka András műsorvezetőnek elmondott rövidke vallomásaikban sok mindenről: tanulásról és közgazdaságról, körömépítésről és hegymászásról, pilótaálmokról egyaránt esett szó.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az estélyi ruhás bemutató sem maradhatott el
[/caption]

Előbb hétköznapi pólóban – rajta Dorog címerével –, farmerban, majd fürdőruhában, végül estélyiben járultak a nézők elé, az alkalmi kifutóra a versenyzők. Egy egy átöltözés közben a Mozdulat táncsoport, majd Németh Krisztina hastáncosai, az Amira Art Company lépett fel, s a feszült várakozás perceit segített kitölteni az operettista Mészáros Árpád Zsolt zengő énekével.

A kivonulásról nehéz szavakkal írni; nagy siker volt, szépen mozogtak a lányok. S végül elérkeztünk a  fináléhoz, amikor megtudhattuk, hogy a sok-sok ajándék közepette van egy Megye szépénk, ő a 22 éves Jónás Anna Bernadett Esztergom-Kertvárosból, udvarhölgyei pedig: Lukács Adrienn Tatabányáról, ő vele egykorú illetve a 24 éves Pollágh Andrea Tokodaltáróról.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Miss Alpok Adria győztese és udvarhölgyei
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!