Közélet

2017.04.22. 07:24

Csodálatos környezet a faluközpontban

Címkék#Kisigmánd

A 2014-ben felújított református templom körülötti részt már parkosította a kisigmándi önkormányzat.

N. T.

A kisigmándi református templom 2014-ben újult meg kívül és belül is egyaránt, pályázati forrásból. Az épület akkor új tetőszerkezetet kapott, megvalósult a templom teljes szigetelése és vakolása, valamint egy elektrolízises folyamatnak köszönhetően megtörtént a falak víztelenítése is.

Az önkormányzat ezután saját forrásból a templom körülötti részt újította meg és parkosította, aminek köszönhetően csodálatos környezet fogadja a falu központjába érkezőket.

- A harangszerkezetet 2015-ben a gyülekezet újította fel saját erőből - mondta Harum Pálné, a templom gondnoka. Egy németországi református közösségnek köszönhetően új padok is érkeztek a templomba, melyeknek csak a szállítási költségét kellett a helyi gyülekezetnek állnia.

Helyben lakó tiszteletese nincsen a településnek, Sugárné Damó Márta nagyigmándi lelkész látja el a feladatokat, aki minden hónap második és utolsó vasárnapján tart istentiszteletet Kisigmándon. Az istentiszteleteket egy egyetemista, Pirik Martina színesíti, aki saját hangszerén kíséri az énekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!