Közélet

2010.05.14. 18:25

Bajnai: szurkolunk!

Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök számon kérte a gárdamellényben esküt tevő Vona Gábort, majd a növekvő gazdaságról is beszélt.

kemma.hu/index.hu

Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnökként beszédében először is gratulált az új parlament minden képviselőjének, majd Vona Gáborról, a Jobbik gárdamellényben esküt tevő elnökéről kezdett beszélni.

Bajnai szerint a Gárda-egyenruhás provokáció mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ő sem tesz így, kérésére a rendészeti miniszter még pénteken feljelentést tesz a Kormány nevében ez ügyben.

Bajnai kiemelte: a köztársaság független bírósága csak egy egyesületet tiltott be, hanem azt, amit üzen maga a szervezet és annak egyenruhája is: a megfélemlítést, a gyűlöletkeltést, a nemzetrontó indulatokat. Ilyen mellényt tilos viselni, Magyarországon ez a törvény.

- Hogyan akarnak Önök törvényt hozni és azt várni, hogy az ország polgárai ezt betartsák, ha a törvényhozásban éppen Önök szegnek törvényt?! - kérdezte az ügyvezető miniszterelnök, majd a gazdasági válságról s Magyarországról kezdett beszélni.

Mint mondta, ők egy éve ígéretet tettek, miszerint visszafordítják az országot az összeomlás felé vezető útról, megteremtik a növekedés alapjait és a társadalom stabilitását biztosító rendszereket. Bajnai, fejet hajtva a polgárok kitartása, megértése előtt így fogalmazott: amire vállalkoztunk, elvégeztük.

Bajnai szerint bizakodásra ad okot, hogy növekszik a gazdaság, majd utalva a görögországi helyzetre hozzátette: a görögországi tüzek fényénél felértékelődik a magyarok áldozatvállalása. Bajnai szerint egy éve vészehlyzet fenyegetett, de Magyarország már túl van a közvetlen életveszélyen. Az ügyvezető miniszterelnök az elmúlt időszakban hozott válságkezelő, embereken segítő kezdeményeseit is felsorolta, majd nyomatékosította: józan költségvetésre van szükség.

Az elmúlt 20 évben nem készült még olyan részletes, átlátható, olyan előkészített átadás-átvételi leltár a magyar választások történetében, mint idén, mondta Bajnai, s hozzátette: az interneten elérhető a tárcák által összeállított tízezer oldalasnál is nagyobb tadás-átvételi dokumentáció, majd kijelentette: szurkolunk a sikerért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!