Közélet

2017.05.07. 06:35

Azt beszélik – Ászár

Címkék#Ászár

Hírek a településről.

P. P.

Már a padka is elkészült

Általános az egyetértés arról, hogy jól sikerült a Kis, a Határ és az Újszőlő utcák úttesteinek új aszfaltszőnyeggel való felújítása. Néhány napja befejeződött a padkák kiépítése is, így a közlekedés sokkal biztonságosabbá vált.

Közelebb gurulhatnak

Az önkormányzat megvásárolta a községháza mellett elárverezett családi házat, hogy annak helyén új lejárót létesítsenek a futballpályához. Ennek köszönhetően hamarosan közelebb gurulhatnak a gépjárművekkel és a kisebb autóbuszokkal is érkezők a mérkőzések helyszínéhez.

Védőszentjükre emlékeztek

A település védőszentje György-lovag, aki a legenda szerint elpusztította a Silena város lakóit rettegésben tartó sárkányt is. Alakját és egyéb hőstetteit a nyugdíjasklub tagjai sikeresen idézték fel a napokban. A művelődési házban megtartott rendezvényen sokan hallottak eddig kevésbé ismert történeteket is a szentről.

Új mászóka és street work

Az iskola mellett kialakítandó szabadidőpark első eleme napokon belül a helyére kerül. Ez a szülői munkaközösség által vásárolt, 4 méter magas kötélmászóka lesz, amit egy street workout szerkezet felállítása követ csaknem hárommillió forintért. Ezt igénybe tudják majd venni a fiatalok és a felnőttek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!