Kék hírek, bulvár

2011.05.20. 12:08

Vesztegetés: hiába volt pénz a motoros iratai közt

Nem sikerült a vesztegetési kísérlete annak a győri motorosnak, akit a komáromi rendőrök állítottak meg. Pénteken már a bíróság előtt felelhetett a próbálkozás miatt.

Kemma.hu

Megpróbálta lefizetni a rendőröket az a motoros, akit szabálytalan előzés miatt állítottak meg a járőrök csütörtökön Komáromban. 10 ezer forintot akart adni a rendőröknek, hogy szemet hunyjanak az eset felett. Nem sikerült. Vesztegetés megalapozott gyanújával vették őt őrizetbe.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a 32 éves győri motoros férfit Komárom Ácsi úton állították meg a járőrök, miután a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzött meg egy kamiont. Miközben a motor hatósági jelzéseit ellenőrizték a rendőrök, észrevették, hogy rendszámtáblája nem hivatalos helyen kiállított hatósági jelzés, ráadásul egy műanyag lemezből készítették.

Az intézkedő rendőrök a motorossal közölték, hogy szabálysértési és bűntető eljárást is kezdeményeznek vele szemben. Előbbit azért, mert a záróvonal hatálya alatt hajtott végre előzési manővert, utóbbit egyedi azonosító jel meghamisítása miatt.

A férfi úgy gondolta, másképp is el lehet intézni a „lebukást”, ezért okmányaival együtt egy 10 000 forintos bankjegyet is átadott a rendőröknek. A járőrök az esetet azonnal jelentették parancsnokuknak, majd az Ügyészségnek is. A férfit őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állították. Pénteken a motorost harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!