Kék hírek, bulvár

2012.10.20. 12:03

Plázázott, mozizott, álomnak hitte a kettős gyilkosságot

Apjától kapott bozótvágó késével végzett édesanyjával és nagyanyjával a 21 éves M. Roland, a táti kettős gyilkosság feltételezett elkövetője.

M. Mudri Anna

Sajtótájékoztatón számolt be szombaton a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a táti kettős gyilkosság elkövetőjének elfogásáról és a tragikus esemény körülményeiről.

Csizmadia Gábor dandártábornok, rendőrfőkapitány emlékeztett arra, szerdán két nő holttestére találtak egy táti családi házban.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nagy volt a sajtó érdeklődése a tájékoztatón
[/caption]

Kodaj László alezredes, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a részletekről is beszámolt.

- Házban minden szobában megtaláltuk a fiatalember fotóját. A fürdőszobában a 21 éves M. Roland véres zoknija is meglett, és látszott, a tettes megfürdött és átöltözött a bűncselekmény után. Ekkor terelődött a 21 éves fiatalemberre a gyanú - mondta az alezredes

Kiderült, Rolandnak hétfőn kellett volna történelem érettségit tennie. Szerdán kapta volna meg a bizonyítványát. De nem ment el érettségizni. Ezt tudta az anyja, ezért megbeszélték, hogy szerdán elmegy Esztergomba és keres magának egy nyelvtanfolyamot. El is ment, és felvett nyolcvanezer forintot, de nem talált semmit, ezért fél három körül haza ment. Akkor érkezett meg édesanyja és a nagymamája is.

Az alezredes elmondta, ekkor összevesztek, hogy még egy tanfolyamot sem tudott elintézni magának. Erre a fiatalember bement a szobájába, kivette az édesapjától pár évvel korábban kapott bozótvágó kését, és anyjára valamint nagyanyjára támadt.

- Azt mondta, innentől csak villanásokra emlékszik. Annyi még biztos, hogy kiment a fészerbe és onnan egy házilag barkácsolt kalapácsot vett magához, amellyel tovább bántalmazta a két nőt. Megfürdött, átöltözött, és elment otthonról. A szomszédok még látták is, de semmi zavartságot nem vettek észre rajta - mondta Kodaj László.

Roland a fővárosba ment. Péntekig nem aludt, moziba járt, plázázott másfél napon keresztül.

- Azt mondta, időnként haza akart menni, hogy kiderüljön, nem is történt semmi, hogy lássa édesanyját és nagyanyját, de ahogy ő fogalmazott, egy belső hang visszatartotta. Péntek reggel aztán saját bevallása szerint haza akart menni, de az éppen szolgálaton kívüli Berkes Péter őrmester felismerte Esztergomban a keresett férfit.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csizmadia Gábor adta át az országos rendőrfőkapitány elismerését Berkes Péternek
[/caption]

Csizmadia Gábor főkapitány a sajtótájékoztató végén az országos rendőrfőkapitány elismerő szavait is továbbította Berkes Péternek, és átadta neki a rendőrség ajándéktárgyát.

A Berkes Péterrel készült interjút a 24 Óra hétfői (10.22) számában olvashatják!
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!