Kék hírek, bulvár

2010.08.24. 08:56

Ma szállítják kórházba a sérült magyar katonákat

Címkék#Tata

Benkő Tibor vezérkari főnök a Magyar televízió Ma Reggel című műsorában megerősítette: a Baghlan tartományban megsérült magyar katonák állapota stabil.

kemma.hu/hirado.hu

Katonai kórházba kerülnek azok a magyar katonák, akiket hétfőn támadás ért Afganisztánban. A missziósok állapota stabil - erősítette meg Benkő Tibor vezérkari főnök.

Stabil, de még mindig válságos az állapota annak a tatai zászlósnak, aki megsérült, amikor megtámadták a magyar tartományi újjáépítési csoport konvoját Afganisztánban. Őt a másik két magyar sérülttel ma viszik át egy jól feszerelt katonai kórházba – mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Benkő Tibor, vezérkari főnök.

A magyar konvojra tegnap hajnalban támadtak rá. Felrobbantották az egyik autót, majd több oldalról is tüzet nyitottak rájuk.

A támadásnak egy halottja van, egy 32 éves törzsőrmesternő. Őt halála után hadnaggyá léptették elő, a honvédelmi Minisztérium pedig hősi halottá nyilvánította.

Képünkön a Honvédelmi Minisztérium által készített térkép látható a támadás helyszínéről, környezetéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!