drogügy

2021.03.31. 16:06

Rácsok mögött marad a tatabányai díler, aki külföldről hozta be a kemény drogot

A férfi autójában tartotta a drogot, egy rendőri igazoltatásnál bukott le. Most meghosszabbították a letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben indítványt tett a letartóztatása meghosszabbítására annak a férfinak, aki 2020 novemberében Németországból kábítószert hozott be Magyarországra.

A megalapozott gyanú szerint 45,50 gramm nettó tömegű, jelentős mennyiségnek számító amfetamint szerzett, hogy azt Magyarországon eladja. A drogot az általa használt autóban tartotta a Németországból történő hazaérkezését követően. Ám a rendőrség 2020. november 26-án 9 óra 28 percet röviddel megelőzően Tatabányán igazoltatta és megtalálták nála a kábítószert.

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2020. november 27-én rendelte el. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának további két hónappal történő meghosszabbítását. Arra tekintettel rendelte el, hogy a férfivel szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy a gyanúsított a bizonyítást meghiúsítaná. Az ügyészi indítványnak a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott és a gyanúsított letartóztatását további két hónappal, május 27-ig meghosszabbította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában