másodfokú tárgyalás

2017.10.09. 17:33

Kedden eldől, hogy élete végéig rács mögött marad-e a gyerekkgyilkos nő

Á. Anikó 2015 tavaszán 111 késszúrással ölte meg saját kislányát egy tatai panzióban. A 11 éves lánykának azért kellett meghalnia, mert anyja bosszút akart állni volt párján.

kemma.hu

Kedden tárgyalja másodfokon Á. Anikó ügyét a Győri Ítélőtábla és ítélethirdetés is várható. A nőt különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék. A vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárták, az ítélet ellen pedig a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A jelenleg 44 éves nő és F.E. kapcsolatából 2007-ben született közös gyermekük, Laura, akit 5 és fél éven át az anyja gondozott. 2012-ben a vádlott, a nagymamája és a sértett albérletben laktak. Ahogy arról a kemma.hu is beszámolt, vádlott nem dolgozott egy korábbi lábtörés miatt, rendszeres pszichiátriai kezelés alatt állt, gyógyszereket szedett, és alkoholt fogyasztott, fel is jelentették korábban. A kislány óvodájában gyakran részegen jelent meg a nő, és olykor az édesapját kellett értesíteni, hogy vigye haza a sértettet, akit a vádlott többször a sörözőbe is magával vitt. A vádlott 2012. augusztusában bejelentette, hogy munkavállalás céljából Ausztriába utazik, így a sértett az édesapjához került. Az apa később arról is beszélt, hogy a nő már fenyegetőzött a kislány meggyilkolásával.

A nő és kislánya 2015 húsvétját töltötte volna együtt, a tavaszi szünet azonban tragikus véget ért. A nő és kislánya délelőtti érkezése után még boltba ment, aztán Á. Anikó délután már részegen ment le sörért a recepcióra, majd még két üveg pezsgőt vitetett fel a szobájába. A recepciós segített felvinni a szobába, ahol a sértett az ablak felőli ágyon feküdt betakarva, sérülés nem volt rajta, úgy tűnt, hogy alszik. A vádlott ezután barátnőjét hívta, akinek sírt, hallhatóan ittas volt, és panaszkodott, hogy a sértett elbeszéléséből azt szűrte le, hogy F.E. és felesége ellene nevelik a sértettet, ezért a sértett apjára haragszik. Állítása szerint ezeket a sértett nem hallotta, mert aludt.

A nő április 2. napjáról 3. napjára virradó éjjel a gyermek apja iránti bosszúvágytól (amelyet a Kemma.hu birtokába került jegyzetfüzet is megerősített) fűtve ölte meg a Laurát egy magával vitt 9 centiméter pengéjű konyhakéssel, kis-közepes, közepes erővel 111 szúrt-metszett sérülést okozva. Előtte 4-5 darab porrá zúzott nyugtatót kevert a pezsgőhöz, amit megitatott a kislánnyal, aki attól védekezésre képtelen állapotba került. A vádlott az ölési cselekmény elkövetése előtt szintén nagy mennyiségű, 30-40 darab nyugtatót vett be. Öntudatlan állapotba nem került, nem lett beszámíthatatlan a bíróság álláspontja szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában