brutális bűntény

2020.12.22. 10:49

Brutális kegyetlenség: 20 évet kaphat a tatai baltás gyilkos

Friss információkat tudtunk meg a tatai baltás gyilkos vádemelésének ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megyei főügyészség vádiratot nyújtott be a 2019 őszén történt, különös kegyetlenséggel elkövetett tatai baltás gyilkosság ügyében. Dr. Horváth Sándortól, az ügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádlott 20 év fegyházat és 8 év közügyektől való eltiltást kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalásról való jogáról. A bíróság 10-20 évig terjedő szabadságvesztést, de akár életfogytiglant is kiszabhat a hatályos törvények szerint.

Az előzményekről: szeptember 1-én 6 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre az 51 éves, tatai K. L-től, miszerint megölte a feleségét. A rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, és a helyszínen elfogták a férfit. A kihallgatása során K. L. a bűncselekmény elkövetését beismerte, de a tettére nem tudott magyarázatot adni.

A vádirat szerint a férfi augusztus 8-án vette feleségül áldozatát, akivel azonban az esküvő után is külön éltek. Azt tervezték, hogy a nő gyermekeivel együtt újdonsült férjéhez költözik Tatára, hogy aztán egy családként éljenek. Ezért találkoztak 2019. augusztus 31-én, a gyilkosságot megelőző napon is a férfi tatai ingatlanában – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A tragédia másnap történt, amikor a férj minden különösebb előzmény és ok nélkül előbb egy baltával többször nagy erővel fejbe csapta, majd egy vadászkéssel háromszor mellkason szúrta a nőt. A brutális támadás következtében az asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában