képgaléria

2017.08.04. 17:23

Vágóhídtól az oltárig – Mutatjuk a megye legmenőbb esküvőifotó-helyszíneit

A nyár az esküvők évszaka. A ceremónia mellett az is fontos, milyen képek kerülnek a családi albumba. Az aktuális fotózási trendekről és a megye legnépszerűbb helyszíneiről Prokl Violetta fényképésszel beszélgettünk.

Szénási Szimonetta

A szalmabálák jól mutatnak a háttérben

Fotó: Prokl Violetta

Egy esküvő sok előkészületet igényel a ruha kiválasztásától kezdve a vendéglista összeállításán át a megfelelő fotós megtalálásáig. A jó fényképész már fél siker, de az sem mindegy, hol és milyen stílusban zajlik majd a fotózás. Prokl Violettát – aki többek között a Jászai Mari Színház hivatalos fotósa – , a ma divatos stílusokról és a megye legnépszerűbb helyszíneiről kérdeztük, a beszélgetésből pedig az is kiderül, mik voltak a legextrémebb kérések, amelyekkel találkozott.

Violetta tapasztalatai szerint manapság két stílus hódít az esküvői fotózásoknál: a klasszikus és a nagyon modern. Az előbbi kedvelői főként a természeti helyszíneket részesítik előnyben, nagyon kedveltek a tópartok, a nyári rétek vagy a napraforgómezők. Olyan helyszínekre is hívták, mint romos gyárépület vagy egy helyi kocsma, de fotózott már a Jászai Mari Színházban is.

Ma már akár egy kocsma is lehet helyszín
Fotós: Prokl Violetta

A megye legszebb helyszínei

Viola megyei toplistájában olyan helyszínek szerepelnek, mint Tatán az Öreg-tó vagy a Cseke-tó, a vár, az Angolkert és a Kálvária-domb. Tatabányán népszerű hatalmas szökőkútjával a Május 1. park, és a színház mögötti liget hídja is vonzó helyszín is.

 

A legek legje

Tata a már említett gyönyörű helyszíneivel nemcsak a megyei szerelmesek körében népszerű, sokan vannak, akiket egy-egy látogatás alkalmával annyira rabul ejtett a városka szépsége, hogy akár hosszabb útra is vállalkoznak a meseszép környezetért cserébe.

 

 

 

Tata egy igazi ékszeresdoboz
Fotós: Prokl Violetta

A vizes témánál maradva a Tatán található Derítő-tó, illetve abokodi lebegő” falu is kedvelt, akik pedig az elúszó felhőket vagy a csillagos eget szeretnék az esküvői képek hátterének, azoknak a Turul-emlékmű kínál remek helyszínt. Esztergomban a Bazilika, a Várhegy, a Mária Valéria híd és a Víziváros is ideális választás, Táton az Ice Beach, Lábatlanon a Gerenday-ház, de a neszmélyi Hilltop szőlőhegyei is jól mutatnak a képeken.

A legextrémebb helyszínek

Violetta a Turul-szobor melletti Szédítőt jelölte meg, ahova jegyesfotózásra hívta a bátor pár, de fényképezett már lottózóban és paneldzsungelben is.

Úgy látja, hogy manapság a párok nem egy szép helyen akarnak fényképezkedni, hanem a saját személyiségükhöz, a közös stílusokhoz idomuló helyszínt keresnek, fontossá váltak a részletek, az egyediség. Sokan szeretik a kontrasztos képeket, ezért a fehér ruha hátteréül egy romos gyártelepet választanak. A tatabányai Gál lakótelepen például már készültek esküvői fotók.

A tömbházak kontrasztja az elegáns párral
Fotós: Prokl Violetta

A fotós ajánlata

Violetta egyik kedvenc helyszíne a tatabányai régi vágóhíd. Mint elmondta, elképesztő kontrasztos képeket lehet ott készíteni, és a helyszín illeszkedik a mai trendekhez is. Egy kicsit nagyobb előkészületet kíván a pároktól, ha nemcsak vízparti, hanem valóban vizes fotózást szeretnének (amikor meg is mártóznak a vízben), de a valóban nagyon vidám képek megérik a fáradtságot!

Ha önök is a felsorolt helyszínek valamelyikét választották, vagy tudnak még hasonlóan szép helyeket a megyében, ahol szintén gyönyörű képek készülhetnek, osszák meg velünk a fotót és a rövid történetét e-mailben a [email protected]-n vagy küldjék el Facebook-oldalunkra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!