figyeljünk rájuk is

2017.12.26. 09:00

Hogyan segítsünk az állatoknak a zimankóban?

Fényvisszaverő nyakörv, saját készítésű etető – az apró dolgok is számítanak.

A nagy zimankóban nemcsak mi, emberek, hanem bizony az állatok is szenvednek. Lássuk, hogyan segíthet nekik – fogadja meg a Fanny magazin tippjeit!

Madaraknak

Az üres tejes- vagy gyümölcsleves dobozokból nagyszerű etetőt gyárthatnak a gyerekekkel a hidegben eleség után kutató madarak számára. Egyszerűen nyissa meg a doboz két szemközti oldalát, vágjon rá egy-egy nyílást, majd fúrjon egy lyukat a karton felső részére, és bújtasson át rajta egy drótot. Függessze az etetőt szélvédett helyre, és gondoskodjon arról, hogy mindig találjanak benne magvakat a madarak!

Tegye láthatóvá!

A biciklisek számára kötelező a fényvisszaverő mellény – és egyre többen illesztenek ilyen szalagot a kutyus nyakörvére is, ha este sétálni viszik őket.

Apróságoknak

Az állatokat nem érdekli a hó és a fagy, nekik a téli szezonban is bőséges mozgásra van szükségük. Az apró termetű kutyusok hasát azonban fokozottan védeni kell! A csivava és a hozzá hasonlóan pici kutyák esetében bontson meg a bojtnál egy régi kötött vagy polársapkát, és férceljen az érintett szakaszra egy akkora gumidarabot, amin keresztül átfér a négylábú feje. Szükség esetén a lábaknál is vágja ki a sapkát. A nagyobbacska kutyának a gyerek tipegőiből tud ruhácskát varrni.

Cica a kertben

Amennyiben a macskát nem engedik be a lakásba, az udvaron mindenképpen készítsen neki téli menedéket, ahová behúzódhat a hófúvás, a hideg és a szél elől. Legjobb, ha a kis házikót, amit akár ön is elkészíthet, alaposan kibéleli szalmával vagy egyéb melegen tartó anyaggal. Fontos továbbá, hogy a kertben semmiképpen ne használjon sót a hó és a jég eltakarításához, mert kimarhatja a cicus mancsát.

Borítókép: Pixabay

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!