Darts

3 órája

A SHDC bizakodva várja a nemzetközi hétvégét

Erl Attila és Horváth Alex is érdekelt lesz a budapesti bronzkategóriás nemzetközin. Az SHDC két sportolója péntektől a Hungarian Openen, majd két hazai viadalon vesz részt.

Luter Márk

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a 26. Hungarian Darts Open 2024-es kiírása, melyre a Budapesti Honvéd Vívócsarnoában kerül sor. A Nemzetközi Darts-szövetség (WDF) bemelegítő viadalán és bronzkategóriás versenyein Erl Attila "Charlie" és Horváth Alex, a Sport-Hotel Darts Club (SHDC) két versenyzője képviseli Tatabányát.

Az SHDC két éljátékosa jó formában várja a szezon végi versenyeket
Az SHDC két éljátékosa jó formában várja a szezon végi versenyeket
Forrás: Facebook/Sport Hotel Darts Club

Az SHDC kiválóságai patinás mezőnyben próbálnak szerencsét

A Hungarian Open mezőnye a két héttel ezelőtt megrendezett platina besorolású budapesti World Masters után ezúttal sem mondható gyengének, hiszen a PDC-világbajnokságot is megjárt szlovén Benjamin Pratnemer mellett rengeteg angol és holland éljátékos is hazánkba utazik a Nemzetközi Darts-szövetség (WDF) viadalára annak érdekében, hogy kvalifikáljanak az amatőr státuszú szervezet novemberi világbajnokságára.

A nyitó napi Warm Up páros viadalra 55 duó adta le nevezését, az SHDC sportolói értelemszerűen egy egységet fognak alkotni. Szombaton mindketten elindulnak az egyénin, míg vasárnap csak "Charlie" vállalja a küzdelmeket. A két fő versenynapon 133, illetve 137 versenyző indul.

– A bronzkategóriás megméretéseken már egy 33. hellyel is elégedett lennék. Alex csupán fél éve igazolt hozzánk, míg Attila már rutinos versenyzőnek számít. Mindenesetre számunkra a két utolsó hazai versenyhétvége lesz a legfontosabb – nyilatkozta a nemzetközi versenyeket megelőzően Horváth Szabolcs vezetőedző.

Múlt hétvégén parádéztak a fiúk

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az előző hétvégén a Magyar Darts-szövetség által rendezett Steel nemzeti bajnoki zárófordulón klubtörténelmet írt a két versenyző, miután Horváth Alex túl a tábladöntőn, a 16 között búcsúzott, míg Erl Attila számára a legjobb 32 között ért véget a versenyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!