Ellenzék

2 órája

Táborkérdés: saját frakciója aratott győzelmet a polgármester felett

Több érdekes napirend megvitatása várt a tatabányai képviselőkre októberi ülésükön. Egyetlen nézeteltérésre okot adó napirend volt: a tatabányai gyermekek jövő évi táboroztatási lehetősége.

Kemma.hu

Tatabányai gyerekek nyári táboroztatása is szóba került a képviselők október 24-i ülésén. A kormánypárti képviselő szerint saját frakciója aratott győzelmet Szücsné Posztovics Ilona polgármester felett.

Tatabányai gyerekek táboroztatásáról is szó volt
Tatabányai gyerekek táboroztatása is szóba került a testületi ülésen: Balatonakaliban például 2 éve nem üzemel az önkormányzati ingatlan
Forrás:  Shutterstock

Balatonakalin működött az önkormányzat saját ifjúsági tábora, ahol a tatabányai gyermekek nyaraltak az elmúlt 3 év kivételével. A tábor ugyanis felújításra vár, aminek szükségéről még 2018-ban döntöttek a képviselők. 

Az önkormányzat fejlesztési koncepciója szerint 1,9 milliárdos beruházásra lett volna szükség, ami nem kezdődött el. 2022-ben ismét megerősödött a fejlesztésre vonatkozó képviselői döntés, de forrás hiányában nem kezdődtek meg a munkálatok. Ezért született egy megoldás, hogy Pálkövén nyitnak új intézményt, ahol két év alatt csaknem 400 gyermek táborozhatott.

A tatabányai táborkérdés

A pálkövei táboroztatásra 15 milliós forrást különítenek el 2025-re, de intézmények, szervezetek táboroztatását 3 millió forinttal támogatnák az előterjesztés szerint. Szücsné Posztovics Ilona polgármester eredetileg kevesebbet szánt volna a táboroztatásra, de Zsidek Ferenc (Együtt Tatabányáért) módosító javaslatát elfogadva kiegészült az összeg. Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) a négy évvel ezelőtti állapotot látta felvillanni, amikor a polgármester és saját frakciója között adódott némi nézeteltérés. – Gratulálok a frakció győzelméhez a polgármester felett! – zárta szavait a kormánypárti képviselő. Arra viszont nem jött válasz, hogy mi lesz Balatonakalival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában