Ünnepi műsor

2 órája

Nagyigmándon is emlékeztek a forradalom hőseire

Az ’56-osok terén a megemlékezésen ismét összegyűltek Nagyigmándon azok, akik tisztelegni szerettek volna a forradalom hősei előtt.

Körtvélyfáy Dina

A forradalom hőseinek emlékére rendezett ünnepségen Janovszki Csenge énekelt, majd a folytatásban Hajduné Farkas Erika polgármester mondott beszédet. A következőkben a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóinak Októberi március című ünnepi műsorát láthatta a közönség. A műsorban szereplő diákok: Bartal Lili, Grummel Pongor, Holbik Máté János, Major Noel, Nagy Koppány, Pőcze Réka, Sárközi Ditta, Sárközi Noémi Bianka, Zörgő Alexa Norina, Haris Balázs és Horváth Dzsesszika. A gyermekeket Szijjné Szabó Csilla és Mészáros Zsuzsanna készítették fel.

A Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola diákjai műsorral emlékeztek a forradalom hőseire
A Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola diákjai műsorral emlékeztek a forradalom hőseire 
Fotó: Magos Művelődési Ház / Forrás: beküldött

A folytatásban Sugár Tamás református lelkipásztor és Milus Ferenc plébános imát mondtak a forradalom áldozatainak emlékére.

Az ünnepség zárásaként koszorúkat helyeztek el az emlékműnél. A lakosság nevében Hajduné Farkas Erika polgármester, dr. Szijjné Szabó Csilla alpolgármester és Lukács Jácint képviselő, a bajtársak nevében hozzátartozóik, Szijj Ferencné és Gáspár Sándor koszorúztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában