A bajnokcsapat Oroszlányon

2 órája

Magyarország legjobb csapatával mérkőzik az MVM-OSE Lions

A Falco látogat szombaton Oroszlányra. Az MVM-OSE Lions együttesének jelentős javulásra lesz szüksége az előző, szegedi mérkőzéshez képest.

Kun Attila

Mi tagadás, nehezebb meccs nem is következhetne az MVM-OSE Lions számára, hiszen a bajnoki címvédő Falco lesz az oroszlányi gárda ellenfele. A szombathelyi csapat ebben a szezonban is remekel: mind az öt mérkőzését megnyerve vezeti a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig eddig mindkét meccsén győzelmet aratott. Az oroszlányi csapat két győzelemmel és három vereséggel jelenleg a kilencedik helyen áll, legutóbb Szegeden kapott ki 80-69-re.

MVM-OSE Lions szurkolótábor
Az MVM-OSE Lionsnak ismét nagy szüksége lesz hűséges szurkolóira
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

– Először is szeretnék gratulálni a Falcónak a nemzetközi porondon mutatott szerepléséhez – kezdte a szombati mérkőzéssel kapcsolatos nyilatkozatát Váradi Kornél, az MVM-OSE Lions vezetőedzője.

– Ellenfelünk egyértelműen a legjobb magyar csapat, a bajnoki cím legfőbb várományosa. Hazai mércével mérve kiemelkedően erős kerettel rendelkezik, minden posztra két, hasonló képességű játékosa van. Roppant fizikális csapat, amely rendszerint dominálja a mérkőzéseit, a kiemelkedő egyéni képességek ellenére védekezésben és támadásban is kollektíven játszik. Nekünk a legutóbbi, Szeged elleni találkozóhoz képest szinte mindenben előre kell lépnünk, legfőképpen fegyelmezettebben és nagyobb energiával kell játszanunk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a Falcóval szemben.

A játék minden elemében a maximumot kell nyújtania az MVM-OSE Lionsnak

– Hogy mi lehet az esély a Falcóval szemben? – A játék minden elemében a maximumot kell nyújtanunk, emellett védekezésben kikényszerített dobásokig kell szorítanunk őket, mert a dobóformájuk néha ingadozó. Természetesen ezúttal is szükségünk lesz a szurkolóinkra, akik nagy energiát adhatnak nekünk – zárta szavait Váradi Kornél.

Az oroszlányi csapattal kapcsolatos hír, hogy a klub szerződést bontott amerikai játékosával, Chico Carter Jr.-ral, helyére honfitársa, Duane Wilson érkezett a francia másodosztályú Chartres csapatától.

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 6. forduló

MVM-OSE Lions–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szombat, 18 óra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!